Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Koha e pritjes arrin nivele rekord

17 Shtator, 2020
< Kthehu te lajmet
Shifrat e fundit të publikuara nga NHS England, të cilat mbulojnë periudhën deri në korrik 2020, tregojnë se koha e pritjes ka vazhduar të rritet me shpejtësi, pavarësisht se numri i referimeve të reja mbetet i ulët dhe nivelet e aktivitetit janë në rritje.

Ndërsa koha e pritjes vazhdon të rritet për kirurgji dhe procedurat diagnostike zgjedhore, çfarë mund të bëhet për të trajtuar diferencën e mbetur?

Shifrat e fundit të publikuara nga NHS England, të cilat mbulojnë periudhën deri në korrik 2020, tregojnë se koha e pritjes ka vazhduar të rritet me shpejtësi, pavarësisht se numri i referimeve të reja mbetet i ulët dhe nivelet e aktivitetit janë në rritje.

Siç ilustron grafiku, numri i përgjithshëm i njerëzve në listën e pritjes ra përkohësisht në mars dhe prill, kryesisht për shkak të rënies së referimeve, por tani po rritet ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme. Megjithatë, më e rëndësishmja, kohëzgjatja e kohës që pacientët janë duke pritur për trajtim është rritur ndjeshëm. Në korrik, numri i njerëzve që kishin qenë në listat e pritjes për më shumë se 18 javë ishte më i larti që nga fillimi i regjistrimeve, në 2.15 milionë. Kjo do të thotë se mbi gjysma e atyre që presin për trajtim - 53% - kanë pritur më shumë se 18 javë për trajtim. Para pandemisë, kjo përqindje ishte rreth 13-141 TP4T e totalit në një muaj 'normal'.

Përveç kësaj, më shumë se 83,000 pacientë kishin pritur më shumë se një vit për trajtim deri në korrik 2020. Kjo ishte një rritje e konsiderueshme krahasuar me një vit më parë dhe përfaqësonte numrin më të lartë të kamerierëve 52 javësh të parë që nga viti 2008.

Edhe pse ka disa pozitive në të dhëna, përkatësisht se nivelet e aktivitetit në përgjithësi dhe numri i referimeve të reja janë rritur, ka ende shumë për të bërë. Në korrik, megjithë një rritje të konsiderueshme, pranimet me zgjedhje ishin më pak se gjysma e numrit të parë një vit më parë.

Numri i referimeve të reja është rritur fuqishëm që nga maji, por ka mbetur shumë nën nivelet normale dhe duket se referimet e pritshme të shtyra nga periudha mars deri në qershor nuk kanë përfunduar ende. Në një të fundit artikull në BMJ , Neil Mortensen, president i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Anglisë, u citua të thoshte se ishte i zhgënjyer kur shihte se listat e pritjes u rritën në korrik, dy muaj pasi NHS kishte publikuar një hartë rrugore për rivendosjen e kujdesit rutinë.

Ai tha; “Ne duhet urgjentisht të ndërtojmë rezervat tona spitalore nëse duam ta kalojmë këtë dimër. Gripi, së bashku me vazhdimin e shpërthimeve lokale të Covid-19, nuk duhet të ndalojë përsëri operacionin, ose mijëra të tjerë do të vuajnë.” Kjo ilustron ashpërsinë e çështjes dhe mungesën e elasticitetit brenda një pjese të madhe të pasurisë së kujdesit shëndetësor të MB.

Të dhënat e fundit të endoskopisë treguan një histori të ngjashme. Më shumë endoskopi dhe gastroskopi po kryheshin, me nivele aktiviteti më shumë se dyfishuar në qershor dhe rritje me 451 TP4T të tjera në korrik, por edhe kështu, aktiviteti mbetet shumë nën nivelet normale.

Numri i përgjithshëm i njerëzve që prisnin për një endoskopi në korrik 2020 ishte rreth 216,000 – me 70% në krahasim me korrikun e vitit të kaluar, me rritjen që nuk tregonte shenja ngadalësimi. Ndërsa numri i njerëzve që presin për më shumë se 18 javë është stabilizuar midis majit dhe korrikut, niveli është anormalisht dhe mes këtyre pacientëve do të ketë shumë pritja e të cilëve vazhdon të zgjatet përtej 18 javëve. Në korrik, rreth 126,000 njerëz – më shumë se gjysma e atyre që prisnin për një endoskopi – pritën mbi 18 javë, krahasuar me rreth 12,000 një vit më parë.

Këto shifra janë alarmante, por jo të papritura, dhe ndërsa ka të ngjarë që aktiviteti të jetë rritur më tej gjatë gushtit dhe shtatorit, mbetet për t'u parë nëse kjo do të ketë bërë një ndryshim në kohën e pritjes.

Në të njëjtën kohë, shifrat tregojnë se ne mund të shkojmë drejt një sezoni sfidues të vjeshtës dhe dimrit, dhe se arritja do të jetë tepër e vështirë. Rimëkëmbja e ngadaltë e listës së pritjes zgjedhore ofron një tregues se sa kohë mund të duhet për të zbuluar madje shtrirjen e plotë të kërkesës së shtyrë nga periudha e bllokimit.

Në një mënyrë apo tjetër, kapaciteti do të duhet të rritet ndjeshëm nëse NHS do të ketë ndonjë shans për të reduktuar kohën e pritjes për trajtimet dhe procedurat zgjedhore. Infrastruktura fleksibël e kujdesit shëndetësor, si celulare dhe modulare sallat e operacionit dhe dhomat e procedurave, mund të ofrojnë një zgjidhje të shpejtë dhe efektive për listat e përshkallëzuara të pritjes.

Ajo që është gjithashtu e qartë është se kjo situatë do të vazhdojë për një kohë të gjatë dhe ka nevojë për më shumë se një rregullim afatshkurtër. Një ndërtesë modulare, që strehon një sallë operacioni, dhomë trajtimi ose repart, mund të ndërtohet afër standardit të përhershëm brenda një afati kohor shumë të shkurtër, dhe gjithashtu mund të konfigurohet dhe të përfundojë për t'iu përshtatur kërkesave të secilit klient. Një ndërtesë e tillë ofron hapësirë shtesë për dritën e Covid-it dhe siguri shtesë për pacientët duke ofruar një hyrje krejtësisht të veçantë dhe zonë pritjeje, si dhe një udhëtim të veçantë të pacientit drejt atij në spitalin kryesor.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe