Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

2 февруари, 2024 година
< Назад на вести
Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК

Попис на хируршката работна сила RCS 2023 година фрла светлина на предизвиците со кои се соочуваат хируршките одделенија во ОК. Со зголемената побарувачка за хируршки услуги и потребата за зголемена ефикасност, здравствениот сектор е на клучен момент.

Претседателот на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија (RCS England) изјави дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК. Пописот спроведен од RCS England покажа дека повеќе од половина (56%) од хируршката работна сила во Обединетото Кралство открива дека пристапот до операционата сала е голем предизвик. Загрижувачки е тоа што таа бројка се зголемува до 61% за сите специјализанти за хирургија, што значи дека им недостасува драгоцено време за обука.

Главните наоди вклучуваат:
  • 56% од испитаниците наведоа дека пристапот до театрите е голем предизвик и тоа беше конкретно наведено од 61% од сите специјализанти за хирургија.
  • 52% од сите специјализанти за хирургија пријавиле недостаток на соодветно време за обука.
  • 50% од испитаниците од сите оценки за кариера посочија дека размислувале да ја напуштат работната сила во изминатата година.
  • 61% од испитаниците наведоа дека исцрпеноста и стресот се главниот предизвик во операцијата - поради преголемиот обем на работа.
  • 64% од возрасната група 55-64 хирурзи-консултанти планираат да се пензионираат во следните четири години.
„„Во време кога постојат рекордни листи на чекање низ Обединетото Кралство, длабоко загрижува тоа што продуктивноста на NHS е намалена. Причините за ова се мултифакторни, но пристапот до операционите сали и благосостојбата на персоналот секако играат голема улога. Ако хируршките тимови не можат да добијат во операционите сали, пациентите ќе продолжат да трпат неприфатливо долго чекање за операција“.
Г-дин Тим Мичел, претседател на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија
„Постои итна потреба да се зголеми капацитетот на театарот и да се обезбеди максимален искористување на постоечките театарски простори. Исто така, треба многу да се работи за да се задржи персоналот на сите нивоа преку намалување на исцрпеноста и подобрување на моралот. RCS Англија е подготвена да работи со организациите за доверба на NHS и здравствените одбори за да развијат политики и насоки кои ја подобруваат благосостојбата на персоналот“.
Г-дин Тим Мичел, претседател на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија

Како може Vanguard да помогне?

Направени се неколку препораки од страна на РЦС, со фокус на зголемување на продуктивноста за намалување на листите на чекање, обезбедување одржлива хируршка работна сила и ублажување на притисоците врз персоналот.

Зголемување на капацитетот на театарот

Постои итна потреба за зголемување на капацитетот на театарот со обезбедување на искористување на постоечките театарски простори до нивниот максимален капацитет. Кога театрите бараат планирано или итно реновирање, Vanguard може да обезбеди алтернативен капацитет, со мобилен објект во функција за неколку недели или модуларен театарски комплекс за неколку месеци.

СРС ја нагласува потребата од зголемување на бројот на хируршки центри и за оградување на креветите за елективна хирургија. Освен што обезбедува средства за намалување на листите на чекање, хируршкиот центар е исто така одлична средина за обука.

Прочитајте ја нашата студија на случај за тоа како работел Vanguard Фондацијата NHS на Универзитетот во Јужен Ворвикшир Доверба да се инсталира мобилен театар, создавајќи хируршки центар и намалување на времето на чекање локално и за пациентите од блиските фондови. За пример за тоа колку може да биде ефективен хируршки центар со модуларна градба, прочитајте за комплексот со четири театари на Vanguard на Болницата на кралицата Марија во Рохамптон, кој вклучува операциони сали со високи спецификации, одделение за опоравување, сали за консултации, капацитети за персоналот и помошни области.

Обезбедување одржлива хируршка работна сила и ублажување на притисоците врз персоналот

Преоптоварените хируршки тимови се соочуваат со исцрпеност, што влијае и на нивната благосостојба и на квалитетот на грижата за пациентот. Пописот ја нагласува потребата од решенија кои ќе го ублажат притисокот врз постоечкиот хируршки персонал, промовирајќи поздрава и поодржлива работна средина.

Vanguard Healthcare Solutions помага да се решат овие проблеми со обезбедување на капацитети со работни средини и места за одмор што ги заслужуваат хируршките тимови. Додавањето на нарачана модуларна конструкција на мобилното кино овозможува уникатните потреби на Trust да се задоволат во кратка временска рамка. Работејќи со Vanguard за да обезбеди средина погодна за обука, Trusts ја подобрува нивната продуктивност и привлекува персонал, како и помага да се обезбеди решение за проблемите низ целата земја.

Заинтересирани сте да дознаете повеќе за тоа како Vanguard може да ви помогне во справувањето со предизвиците истакнати во пописот? Контактирајте со нас на [email protected]

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница