Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Универзитетската болница Свети Џорџ Фондацијата NHS

Обезбедување простор за да се овозможи целото патување на пациентот, од пристигнување до отпуштање дома – на начин за максимална контрола на инфекцијата.

Потребата

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки хируршки заостатоци во Јужна
Западен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање кое
беше влошена од пандемијата COVID-19.

Труст изврши 10.608 процедури помалку од очекуваното помеѓу март 2020 година и мај
2021 година, а бројот на пациенти на кои им беше потребна рутинска операција во областа се зголеми за исто толку
30.000 од почетокот на пандемијата. Бидејќи најголемиот дел од заостанатите беа дневни операции
Процедурите, на трустот му требаше решение кое создаде дополнителен капацитет во самостоен објект
што би можело брзо да се создаде во болницата „Кралицата Мери“ во Рохамптон.

Решението е потребно да обезбеди простор за да се овозможи целото патување на пациентот што го опфаќа пристигнувањето до
испуштање дома – на начин кој го минимизира ризикот од пренесување на COVID-19 и го максимизира
контрола на инфекција.

Планот

Планот беше да се создаде решение кое би можело да ги исполни тесните временски рокови што ги бара Фондацијата
заостанатите треба да се решат за неколку месеци, а не за годините што ќе бидат потребни за да се изгради традиционална
инфраструктура. Обезбеден со почетен брифинг, Vanguard разви предлог и план за Фондот
да се разгледа во рок од само 10 дена.

Сите аспекти на дизајните беа земени предвид од широка група на професионалци во рамките на Trust to
осигурајте се дека ги исполниле нивните потреби и очекувања. Ова го вклучуваше клиничкиот персонал како што е шефот на
Хирургија, раководител на театри и театар Успеваат да осигураат дека аспектите како што е целокупниот распоред,
електричните точки, вградениот мебел и точките за податоци беа оптимални за употреба на персоналот.

Работејќи заедно, Vanguard и Trust дополнително го усовршија и развија планот за користење модуларен
опции за создавање на нарачан комплекс со четири театри, вклучувајќи операциона сала со високи спецификации
соби покрај одделението за опоравување, соби за консултации, капацитети за персоналот и помошни области и кои би можеле
да бидат сместени посебно во болницата.

Решението

Vanguard дизајнираше, изгради и инсталираше комплекс нарачана за неколку месеци до Фондот
спецификации и барања. Од првичната одлука за покренување иницијатива за создавање капацитет, а
функционалниот модуларен театарски комплекс беше испорачан за 5 месеци, значително помалку време отколку што би било
потребни за развивање, пуштање во употреба и оперативна традиционална зграда.

Комплексот е дизајниран со големи простории, широки ходници и цврст бетонски под, така што,
од внатре не се разликува од традиционално изградена болница.

Исходот

Високото ниво на позитивна соработка помеѓу Vanguard, менаџментот на доверба и клиничкиот персонал беше
една од клучните причини зошто проектот беше испорачан толку ефикасно - откако плановите беа потпишани,
изградбата можеше да започне следниот работен ден. Изминатото време од испораката на првата
индивидуалната модуларна единица на првиот пациент што се лекувала била нешто помалку од 3 месеци.

Заклучно со август 2021 година, повеќе од 300 процедури беа извршени сложено, со просек од
околу 120 се спроведуваат неделно – помагајќи и за решавање на заостанатиот хируршки работен ден и
ослободи простор за посложени или високоризични процедури што треба да се извршат на други југозападни места
Лондонски локации со установи за интензивна или итна нега. Флексибилноста на модуларниот објект е исто така
предност, бидејќи сознанието дека може да се отстрани или пренамени кога е потребно
уверување за иднината.

Повратните информации од пациентите беа многу позитивни, особено за придобивките од секоја фаза од нивната нега
што се одвива во една област, вклучително и зголемена доверба за присуство на службата за време на
Пандемија на ковид-19. Повратните информации од персоналот исто така беа позитивни - оние кои работат во комплексот беа позитивни
го пофали просторот и капацитетите на персоналот со пауза за персонал и менување области и елементи како што се циклусот
паркинг - честопати тешко да се смести во традиционалните и наследни градби - вклучени во дизајнот
од самиот почеток.

За да дознаете повеќе, погледнете го целиот документарец овде.

„Мислам дека ова решение може да биде апсолутно фантастично за другите даватели на здравствени услуги, како во однос на брзината на испорака, така и во однос на квалитетот на околината што е обезбедена овде“.
Ендрју Асбери,
Главен директор за инфраструктура, капацитети и животна средина на групата во St George's, Epsom и St Helier
Универзитетски болници и здравствена група

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Центар за катаракта во Њукасл Вестгејт, Фондации на NHS

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт е инсталиран за да се справи со значителниот заостаток кај пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта. Од неговата инсталација, објектот забележа дека просечното време поминато во објектот се намали од 3-4 часа на помеѓу 45 минути и еден час.
Прочитај повеќе

Клиники Бергман, Ријсвајк, Холандија

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи две операциони сали и старечки оддел.
Прочитај повеќе

Болница Исала, Цволе, Холандија

Новиот модуларен комбиниран центар за лекување ја зголемува ефикасноста во болницата Исала.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница