Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Trusti i Fondacionit NHS të Spitalit Universitar të Shën Gjergjit

Sigurimi i hapësirës për të lejuar të gjithë udhëtimin e pacientit, nga mbërritja deri në daljen në shtëpi - në një mënyrë për të maksimizuar kontrollin e infeksionit.

Nevoja

Fondacioni i Fondacionit NHS të Spitalit Universitar të Shën Gjergjit po përballej me një numër në rritje kirurgjikale në jug-
Londra perëndimore. Trusti duhej të shtonte kapacitete shtesë për procedurat kirurgjikale, çështje e cila
ishte përkeqësuar nga pandemia COVID-19.

Trusti po kryente 10,608 procedura më pak se sa pritej midis marsit 2020 dhe majit
2021 dhe numri i pacientëve që kishin nevojë për operacion rutinë në zonë ishte rritur po aq
30,000 që nga fillimi i pandemisë. Pasi pjesa më e madhe e diferencës së mbetur ishte operacioni ditor
procedurat, Trusti kishte nevojë për një zgjidhje e cila krijonte kapacitet shtesë në një objekt të pavarur
e cila mund të krijohej shpejt në Spitalin e Mbretëreshës Mary në Roehampton.

Zgjidhja duhej të siguronte hapësirë për të lejuar të gjithë udhëtimin e pacientit duke përfshirë mbërritjen në
shkarkimi në shtëpi – në një mënyrë që minimizon dhe maksimizon rrezikun e transmetimit të COVID-19
kontrollin e infeksionit.

Plani

Plani ishte të krijonte një zgjidhje e cila mund të përmbushte afatet e ngushta kohore të kërkuara nga Trusti si
diferencat e mbetura duhej të trajtoheshin në muaj dhe jo në vite që do të duheshin për të ndërtuar tradicionale
infrastrukturës. Me një përmbledhje fillestare, Vanguard zhvilloi një propozim dhe plan për Trustin
të merret parasysh brenda vetëm 10 ditëve.

Të gjitha aspektet e dizajneve u morën parasysh nga një grup i gjerë profesionistësh brenda Trustit për
sigurohuni që të përmbushin nevojat dhe pritshmëritë e tyre. Këtu përfshihej stafi klinik si Shefi i
Kirurgjia, Shefi i Teatrove dhe Teatrit Menaxhojnë që aspekte të tilla si paraqitja e përgjithshme,
pikat elektrike, mobiljet e integruara dhe pikat e të dhënave ishin optimale për përdorim të stafit.

Duke punuar së bashku, Vanguard dhe Trust përpunuan dhe zhvilluan më tej planin për të përdorur modularin
opsione për të krijuar një kompleks me katër teatro, duke përfshirë sallën operative të specifikimeve të larta
dhoma së bashku me një repart shërimi, dhoma konsultimi, ambiente të stafit dhe zona të shërbimeve dhe cilat mund të
të vendosen veçmas në spital.

Zgjidhja

Vanguard projektoi, ndërtoi dhe instaloi një kompleks të porositur brenda disa muajsh tek Trusti
specifikimet dhe kërkesat. Nga vendimi fillestar për të nisur një iniciativë për krijimin e kapaciteteve, a
Kompleksi funksional i teatrit modular u dorëzua në 5 muaj, dukshëm më pak kohë se sa do të ishte
nevojiten për të zhvilluar, komisionuar dhe vënë në funksion një ndërtesë tradicionale.

Kompleksi është projektuar me dhoma të mëdha, korridore të gjera dhe dysheme të forta betoni, në mënyrë që,
nga brenda, nuk dallohet nga një spital i ndërtuar tradicionalisht.

Rezultati

Niveli i lartë i bashkëpunimit pozitiv midis Vanguard, menaxhimit të Trustit dhe stafit klinik ishte
një nga arsyet kryesore pse projekti u dorëzua në mënyrë kaq efikase - pasi planet u nënshkruan,
ndërtimi mundi të fillonte ditën tjetër të punës. Koha ka kaluar nga dorëzimi i të parës
Njësia individuale modulare për pacientin e parë që trajtohej ishte pak më pak se 3 muaj.

Që nga gushti 2021, më shumë se 300 procedura ishin kryer në kompleks, me një mesatare prej
rreth 120 që kryhen në javë – duke ndihmuar në adresimin e numrit të nevojshëm të kirurgjisë gjatë ditës dhe
lironi hapësirë për procedura më komplekse ose me rrezik të lartë që do të kryhen në vendet e tjera jugperëndimore
Vende në Londër me objekte të kujdesit intensiv ose urgjent. Fleksibiliteti i objektit modular është gjithashtu
një avantazh, siç ofron njohuria se mund të hiqet ose të ripërdoret kur është e nevojshme
siguri për të ardhmen.

Reagimet e pacientëve kanë qenë shumë pozitive, veçanërisht për përfitimet e secilës fazë të kujdesit të tyre
duke u zhvilluar në një fushë, duke përfshirë rritjen e besimit për ndjekjen e shërbimit gjatë
Pandemia e covid-19. Reagimet e stafit gjithashtu kanë qenë pozitive – ata që punojnë brenda kompleksit kanë qenë
vlerësoi hapësirën dhe ambientet e stafit me pushimin e stafit dhe ndryshimin e zonave dhe elementeve si cikli
parkimi - shpesh i vështirë për t'u akomoduar brenda ndërtesave tradicionale dhe të vjetra - të përfshira në dizajn
nga fillimi.

Për të mësuar më shumë, shikoni dokumentarin e plotë këtu.

“Mendoj se kjo zgjidhje mund të jetë absolutisht fantastike për ofruesit e tjerë të kujdesit shëndetësor, si për sa i përket shpejtësisë së dorëzimit, ashtu edhe cilësisë së mjedisit që ofrohet këtu”.
Andrew Asbury,
Shefi i Grupit për Infrastrukturën, Objektet dhe Zyrtarin e Mjedisit në St George's, Epsom dhe St Helier
Spitalet Universitare dhe Grupi Shëndetësor

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe