Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Сари и Сасекс NHS Healthcare Trust презема мерки за да се одржи пристапот на пациентите до услугите

13 септември 2018 година
< Назад на вести
Сари и Сасекс Healthcare NHS Trust распоредија мобилни операциони сали за покривање на испораката на услуги за време на проект за реновирање.

Сари и Сасекс NHS Healthcare Trust користи мобилни операциони сали за да го заштити обезбедувањето услуги

Сари и Сасекс Healthcare NHS Trust распоредија две мобилни операциони сали за да го одржат пристапот на пациентите до услугите за време на реновирањето на две од нивните постојани операциони сали.

Тие ќе му овозможат на клиничкиот тим на болницата работна клиничка средина додека нивните театри не работат. Мобилните театри, кои имаат системи за вентилација со ламинарен проток за да обезбедат ултра чист воздух погоден за инвазивни хируршки процедури, ќе бидат на терен приближно 26 недели. A mobile operating theatre is delivered to Surrey and Sussex Healthcare NHS Trust Додека единиците се во фондот, хирурзите на NHS во болницата ќе ги вршат сите операции. Сопствениот персонал на Фондот, исто така, ќе се грижи за пациентите пред и по нивната операција. Ова значи дека пациентите ќе продолжат да добиваат третман во локална акутна средина. Исто така, се избегнува потребата тие да патуваат на долги растојанија до алтернативни болнички локации за време на реновирањето.

Побарувани ортопедски процедури

Мобилните театри првенствено ќе обезбедат капацитет за ортопедски процедури. Ова се некои од најбараните операции во модерното NHS, со над 240.000 процедури во 2016/17 година. Ова е зголемување за над 20.000 во споредба со претходната година. Како што живееме подолго, а населението исто така старее, побарувачката за овие процедури само ќе се зголемува.

Сари и Сасекс здравствена заштита NHS Trust ја зедоа предвид оваа растечка потреба. Како проактивна мерка, тие распоредија мобилни единици за да спречат заостанати пациенти да се формираат на листата на чекање. Овој континуиран пристап до витална услуга ќе им помогне на пациентите да добијат побрз третман за често болни и животно ограничувачки состојби.

Единиците пристигнаа во болницата во раните утрински часови во саботата на 1-ви септември, минимизирајќи го прекинот на локацијата. Тие сега минуваат низ период на клиничко пуштање во работа за да се осигура дека животната средина е со највисок можен стандард пред да ги примат пациентите.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница