Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

17 јануари 2022 година
< Назад на вести
Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.

ПАРТНЕРСТВО помеѓу водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК и NHS Шетланд ќе им помогне на стотици пациенти да добијат суштински процедури одложени поради пандемијата - вклучително и некои што никогаш претходно не биле извршени на островот.

Мобилен ламинарен проток операционата сала од Vanguard Healthcare Solutions е инсталирана во болницата Гилберт Бејн. Во текот на следните 12 недели, болницата проценува дека дури 400 пациенти од целиот Шетланд и Оркни ќе имаат корист од катаракта и процедурите за уши, нос и грло што се спроведуваат во установата. Дополнително, за прв пат досега, во Шетланд ќе се изврши замена на зглобови.

Објектот е а мобилен театар за ламинарен тек кој, дизајниран и изграден од Vanguard, обезбедува просторија за анестезија, операциона сала, двокреветна област за опоравување во првата фаза, соблекувална за персоналот и помошни области. Спецификацијата за ламинарен проток нуди HEPA филтриран еколошки воздух, во согласност со степенот А EUGMP, со до 600 промени на воздухот на час што минуваат над пациентот, неопходни за ортопедска работа. Беспрекорно е поврзан со зградата на главната болница со специјално изграден коридор.

Проектот е финансиран од шкотската влада и мобилниот театар е обезбеден како признание дека пациентите од Северните острови не можеле да патуваат за процедури за време на заклучувањето, што резултирало со заостанати операции. laminar flow operating theatre Вршителот на должноста главна медицинска сестра на NHS Шетланд, Аманда Мекдермот, рече дека одложувањата му наштетиле на квалитетот на животот на луѓето и додаде: „Без мобилниот театар, луѓето можеше да бидат оставени да чекаат повеќе години за процедурите“.

Директорката за медицински сестри и акутни услуги, Кетлин Каролан е раководител на проектот за мобилниот театар. Таа рече: „Поминаа шест месеци работа во подготовките за пристигнувањето на објектот и проектот вклучи низа тимови низ NHS Шетланд и партнерски организации.

„Vanguard го донесе објектот во Гилберт Бејн минатиот месец. Оттогаш, тимовите работат на подготовка за првите пациенти кои беа пречекани претходно оваа недела“.

Менаџерот за клинички договори во Vanguard, Ангела Принс, рече: „Среќни сме што работиме заедно со NHS Shetland и тимот во Гилберт Бејн за да обезбедиме дополнителен капацитет на театарот на овој начин и да им помогнеме на стотици пациенти да добијат основни процедури.

„Откако објектот пристигна на крајот на минатиот месец, се работи на негово пуштање во употреба и неговата интеграција беше совршено беспрекорна. Возбудени сме што оваа установа ќе игра важна улога во помагањето на луѓето побрзо да пристапат до процедурите кои потенцијално ќе го променат животот. ”

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница