Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

21 декември, 2021 година
< Назад на вести
Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.

Потребата

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19. „Труст“ вршеше 10.608 процедури помалку од очекуваното помеѓу март 2020 и мај 2021 година, а бројот на пациенти на кои им беше потребна рутинска операција во областа се зголеми за дури 30.000 од почетокот на пандемијата. Бидејќи најголемиот дел од заостанатите се дневни хируршки процедури, на трустот му требаше решение кое создаде дополнителен капацитет во самостојна установа што може брзо да се создаде во болницата „Квин Мери“ во Роехемптон. Решението треба да обезбеди простор за да му се овозможи на целото патување на пациентот што го опфаќа пристигнувањето до отпуштање дома - на начин што ќе го минимизира ризикот од пренесување на СОВИД-19 и ќе ја максимизира контролата на инфекцијата. surgical backlog Планот Планот беше да се создаде решение кое би можело да ги исполни тесните временски рокови што ги бара Фондацијата, бидејќи заостатокот треба да се реши за неколку месеци, а не за годините што ќе бидат потребни за изградба на традиционалната инфраструктура. Обезбеден со почетен краток преглед, Vanguard разви предлог и план Фондот да ги разгледа во рок од само 10 дена.

Сите аспекти на дизајните беа земени предвид од страна на широка група на професионалци во рамките на Фондот за да се осигури дека ги задоволуваат нивните потреби и очекувања. Ова го вклучуваше клиничкиот персонал како што се шефот на хирургија, раководителот на театрите и театарот Управувајте да се осигурате дека аспектите како што се целокупниот распоред, електричните точки, вградениот мебел и точките за податоци се оптимални за употреба на персоналот.

Работејќи заедно, Vanguard и Trust дополнително го усовршија и развија планот за користење модуларни опции за создавање на нарачан комплекс со четири театри, вклучувајќи операциони сали со високи спецификации заедно со одделот за опоравување, соби за консултации, капацитети за персоналот и помошни области и кои може да се сместат одделно. во болница. Решението Vanguard Vanguard дизајнираше, изгради и инсталираше комплекс нарачана за неколку месеци според спецификациите и барањата на Trust. Од првичната одлука да се покрене иницијатива за создавање капацитет, функционален модуларен театарски комплекс беше испорачан за 5 месеци, значително помалку време отколку што би било потребно за развој, пуштање во употреба и оперативна традиционална зграда.

Комплексот е дизајниран со големи простории, широки ходници и цврст бетонски под, така што одвнатре не се разликува од традиционално изградената болница. Исходот Високото ниво на позитивна соработка помеѓу Vanguard, менаџментот на доверба и клиничкиот персонал беше една од клучните причини зошто проектот беше испорачан толку ефикасно - откако беа потпишани плановите, изградбата можеше да започне следниот работен ден. Времето поминато од испораката на првата индивидуална модуларна единица до првиот пациент што се лекува беше нешто помалку од 3 месеци.

Почнувајќи од август 2021 година, повеќе од 300 процедури беа извршени во сложени, при што во просек се спроведуваа околу 120 неделно - помагајќи да се реши заостанатиот хируршки случај во текот на денот и да се ослободи простор за посложени или високоризични процедури за да се изврши на други локации во југозападен Лондон со установи за интензивна или итна нега. Флексибилноста на модуларниот објект е исто така предност, бидејќи знаењето дека може да се отстрани или пренаменува кога е потребно, дава сигурност за иднината.

Повратните информации од пациентите беа многу позитивни, особено за придобивките од секоја фаза од нивната грижа што се одвива во една област, вклучително и зголемена доверба за присуство на услугата за време на пандемијата COVID-19. Повратните информации од персоналот исто така беа позитивни - оние што работат во комплексот го пофалија просторот и капацитетите на персоналот со паузи на персоналот и места за менување и елементи како што се паркинг за велосипеди - честопати тешко да се приспособат во традиционалните и наследените градби - вклучени во дизајнот од самиот почеток.

За да дознаете повеќе, погледнете го целиот документарец овде .

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница