Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

4 месеци од почетокот до првите пациенти

10 јуни, 2021 година
< Назад на вести
1 хируршки центар со капацитет да врши дополнителни 120 операции неделно.

За само четири месеци Vanguard дизајнираше, разви и испорача хируршки центар за да му помогне на NHS во југозападен Лондон значително да го зголеми капацитетот. Оваа дополнителна установа е од витално значење за спроведување на процедури за изборна нега и на крајот да се намали заостанатиот список на чекање.

Сместено на еден од болничките паркиралишта, а хируршки центар комплекс Создаден е вклучувајќи 4 операциони сали и сите поврзани области за поддршка за да се обезбеди безбедна грижа за пациентите. Изградбата на препроизведените единици започна дури во март и тие ќе почнат да примаат пациенти од понеделник само четири месеци подоцна.

Д-р Сара Хамонд, консултант за анестезиолог во болницата Сент Џорџ коментира: „Ние бараме да гледаме 120 пациенти овде неделно, што е околу една третина зголемување на работата што ја правиме на нашата друга локација, очекуваме ова да има значително влијание“.

Иако персоналот е веќе оптегнат, тие се решени да примат повеќе пациенти да се лекуваат во новата установа.

Д-р Шамим Умарџи – Клинички директор за хирургија во болницата Сент Џорџ коментира: „Видовме пациенти со ужасни болки, имавме пациенти кои беа осакатени од болка и доживеаа огромна попреченост. Навистина ни требаат хируршки центри како овој за да управуваме со овие пациенти и конечно да ги лекуваме“.

Погледнете ја целата приказна од вестите на BBC овде или вести од ИТВ овде

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница