Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

24 февруари, 2022 година
< Назад на вести
Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.

Иновативното мобилно решение за здравствена заштита им помага на два трустови на NHS да додадат дополнителен капацитет за основните процедури додека тие продолжуваат да се опоравуваат од предизвиците со времето на чекање предизвикани од СОВИД-19.

Vanguard Healthcare Solutions работи заедно Доверба на Фондацијата за NHS во Западен Сафолк и Доверба на фондацијата за NHS во Источен Сафолк и Северен Есекс да се инсталира мобилен комплекс за посети во болницата Ипсвич.

Комплексот вклучува три мобилни објекти вклучувајќи и мобилен операциона сала , клиника и одделение. Се користи за различни процедури, решението е беспрекорно поврзано со болницата за да се зголеми ефикасноста.

За првите месеци од предвиденото едногодишно распоредување во болницата, единицата им служеше на пациентите од Западен Сафолк за да му помогне на Фондот да го расчисти заостанатиот број пациенти поврзани со СОВИД кои чекаат процедури. Остатокот од своето време на лице место, ќе им служи на пациентите од Источен Сафолк.

Како и трите мобилни решенија, Vanguard обезбедува и тим од седум клинички персонал за да ги зголеми сопствените клинички тимови и хирурзи на Trusts кои ќе работат на единиците.

Vanguard е водечка компанија за медицинска инфраструктура во Обединетото Кралство и обезбедува широк спектар на мобилни и модуларни решенија за давателите на здравствени услуги за да им помогне да го зголемат капацитетот за обезбедување суштинска грижа за пациентите. operating theatre Посета на болници вклучува операциона сала и одделение, што овозможува комплетна патека на пациентот независна од имотот на болницата. Тие вклучуваат анестезија, операциона сала и соба за опоравување на првата сцена, места за прием/станица за медицинска сестра, еколошки воздух филтриран со ХЕПА и комунални области. Сите мобилни кина Vanguard, исто така, вклучуваат области за анестезија и закрепнување, област за чистење, соблекувални и еколошки воздух филтриран со ХЕПА.

Максин Лосон, Менаџер за сметки Југ за Vanguard, рече: „Среќни сме што работиме заедно со овие два Trusts во таква успешна соработка со три страни. Веќе беше огромен успех со навистина позитивни повратни информации од лекарите кои работат во него“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница