Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Обезбедување дополнителен капацитет за еден од нашите партнери на NHS

25 јули, 2017 година
< Назад на вести
Vanguard обезбеди дополнителен капацитет во Норфолк и Норвич универзитетските болници NHS Foundation Trust

Работење заедно

Vanguard работи во партнерство со Норфолк и Норвич универзитетските болници NHS Foundation Trust за да го надополни физичкиот капацитет на болницата. Мобилен театар за ламинарен тек и мобилно одделение поврзано со зградата на болницата преку наменски изграден коридор. Ова му овозможи на Фондот да одржува ефикасен проток на пациенти за време на период на најголема побарувачка за дневни хируршки процедури. Овие типови на процедури - во кои пациентите се примаат, лекуваат и отпуштаат во ист ден - стануваат сè поприсутни и се идеално прилагодени за подвижна установа. Пациентите можат да искусат целосен третман преку една самостојна единица. Ова нуди безбеден и ефикасен пат до лекување без зголемување на пропусната моќ на пациентите во постојаната болница. Surgeons perform day surgery in mobile operating theatre

250.000 процедури

Овој проект, исто така, забележа значајна пресвртница постигната за Vanguard. Во мобилниот објект се одржа постапка која означи 250.000 процедури во мобилните единици Vanguard на глобално ниво. Нашата флота може да олесни над 90% од сите типови клинички процедури кои се изведуваат во голема акутна болница. Ова вклучува замена на колк, отстранување на катаракта и процедури за ендоскопија. Овие се меѓу типовите на процедури кои доживеаја неодамнешна зголемена побарувачка. Како резултат на оваа зголемена потреба, многу болници се борат да најдат доволен капацитет за спроведување на поголем број од овие процедури.

Сега можете да прочитате повеќе за овој проект, вклучувајќи информации за ефикасноста на трошоците што им се достапни на болниците на NHS со соодветно користење на мобилните капацитети. Можете да дознаете повеќе за успехот на Норфолк и Норвич универзитетските болници NHS Foundation Trust во нашата студија на случај.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница