Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

NHS Lothian го зголемува капацитетот со мобилниот пакет за ендоскопија

28 март 2019 година
< Назад на вести
Vanguard работи заедно со NHS Lothian во болницата St John's во Ливингстон и обезбедува мобилен пакет за ендоскопија за да помогне да се зголеми нејзиниот капацитет за прегледи, вклучувајќи процедури за желудникот, цревата и градниот кош.

Компанија за медицинска технологија во Велика Британија помага на а Лотијан болница да го зголеми капацитетот за ендоскопски прегледи и да го намали времето на чекање за пациентите.

Vanguard Healthcare Solutions работи заедно со NHS Lothian во болницата Свети Џон во Ливингстон и обезбедува мобилен телефон пакет за ендоскопија да помогне да се зголеми нејзиниот капацитет за прегледи, вклучително и процедури за желудникот, цревата и градниот кош.

Дизајниран и изграден од Vanguard, апартманот вклучува низа објекти, вклучувајќи рецепција, простор за чекање, соба за консултации, простор за прием/отпуштање, просторија за процедури, одделение за опоравување, тоалети и соблекувална, простор за освежување, помошни области, чиста просторија за обработка, еден- патен проток за дофати, миење/дезинфекција на ендоскоп, посветен простор за деконтаминација и кабинет за складирање на ендоскоп со ултравиолетова светлина.

Пакетот има HEPA филтриран еколошки воздух кој е во согласност со стандардите EUGMP од степен C. NHS Lothian го користи пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard од крајот на минатата година и се очекува да биде на лице место до две години. Vanguard, исто така, обезбедува персонал за клиничка поддршка да работи заедно со сопствените лекари за ендоскопија во болницата.

Вишиот менаџер на сметка на Vanguard, Сајмон Сквирел, рече: „Апартманот обезбедува комплетна клиничка средина каде што пациентите можат да бидат резервирани, да се подготват, да ја направат својата процедура и да закрепнат, обезбедувајќи беспрекорно искуство за пациентот.

„Единицата е на лице место од крајот на минатата година и почна да функционира во декември. Во текот на двете години што се очекува да биде на лице место, ќе му помогне на NHS Lothian да го зголеми својот капацитет за овие процедури и ќе овозможи побрзо да се видат стотици пациенти. Закажани се до 10 состаноци на ден и повратните информации што ги добивме и од лекарите кои работат на единицата и од пациентите на кои им биле извршени процедури таму е исклучително позитивен“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница