Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Современите методи на градба и нивната улога во здравството

14 декември, 2022 година
< Назад на вести
Избран број експерти и од здравствената и од градежната индустрија се собраа на настан на тркалезна маса неодамна за да разговараат за улогата на флексибилните здравствени простори, особено модуларизацијата, во помошта за решавање на влошените проблеми со имотот на NHS и капацитетот на болниците што се гледаат на национално ниво.

Избран број експерти и од здравствената и од градежната индустрија се собраа на настан на тркалезна маса неодамна за да разговараат за улогата на флексибилните здравствени простори, особено модуларизацијата, во помошта за решавање на влошените проблеми со имотот на NHS и капацитетот на болниците што се гледаат на национално ниво.

Улогата на флексибилните здравствени простори како привремени решенија за време на периодите на реновирање, како и нивниот потенцијал во помагањето да се обезбедат решенија за дополнителен капацитет, беше предмет на дискусија на неодамнешната тркалезна маса организирана од Vanguard Healthcare Solutions.

Обединувајќи низа архитектонски, клинички имоти и оперативни здравствени работници, тркалезната маса особено се фокусираше на современите методи на градба и нејзината улога во помагањето на NHS „да се врати попаметно“. Ги разгледа придобивките од воведувањето на современи методи на градба во пределот на здравствените имоти.

Во Обединетото Кралство, на многу болници им треба итно реновирање и модернизација, со неодамнешен извештај кој откри дека бројот на клинички инциденти што се случиле поради застарената инфраструктура има повеќе од тројно во последните 5 години.

Во извештајот на Нејлор, објавен во 2017 година, се наведува дека без значителни инвестиции, „имотот на NHS ќе остане непогоден за намената и ќе продолжи да се влошува“. Ова прашање беше зголемено преку откривањето дека повеќе од 30 болници во Англија има покриви кои може да се урнат во секој момент, што дополнително ја нагласува потребата од ажурирање и подобрување на болничката инфраструктура.

Од сесијата на тркалезната маса произлегоа три клучни теми; при креирање или користење на нова инфраструктура во здравствени услови, виталните компоненти за обезбедување на најдобри шанси за успех на проектот се јазикот, вклученоста и дизајнот заснован на докази. Modern methods of construction Учесниците слушнаа дека Кралскиот колеџ за хирурзи Англија неодамна ја одобри употребата на хируршки центри за справување со заостанатиот дел и создавање дополнителен капацитет и дека модуларните згради можат да го помогнат тој процес со додавање на темпо и брзина на изградбата и развојот, а со тоа и напредување на пуштањето во работа.

На тркалезната маса се слушна дека придобивките од користењето модуларни згради за создавање дополнителен капацитет за здравствени поставки вклучуваат подобрена флексибилност, брза испорака, повеќекратни идни намени за да се остане во чекор со пејзажот на здравствената заштита, повторливи елементи и зауздување на трошоците и употребата на материјалите.

Придобивките исто така вклучуваат, слушнаа учесниците, можниот подобрен квалитет на грижата, пониските ризици од СОВИД-19, намалувањето на стресот на пациентите и помагањето на трустовите да ги исполнат своите цели за 18 недели. Тие исто така можат да ја зголемат пропусната моќ и да ја донесат здравствената заштита во центарот на заедниците.

За да им се даде на проектите најдобра можност за успех, се согласија учесниците, од витално значење е да се доведат лекарите во фазата на планирање бидејќи тие треба да се чувствуваат безбедни во обезбедувањето квалитетна нега. Лекарите можат да работат со архитекти и организации како што е Vanguard, за да создадат приспособени простори кои ги задоволуваат нивните клинички потреби, додека остануваат „стандардизирани“ во смисла на обезбедување на најдобар можен проток и искуство на пациентите, како и искуство на персоналот. Сите проекти нема да изгледаат исто - распоредот, протокот и соседството може да варираат - но она што може да се повтори е модуларната „платформа“ која со себе носи побрза градба, економски заштеди и поголеми одржливи својства како резултат на користење на оф- изградба на локација.

Сепак, учесниците сметаа дека е важно да се водат „цврсти“ разговори со лекарите во раните фази на процесот на донесување одлуки за да се утврди точно што е потребно за да се исполнат стандардите и за пациентите и за персоналот, наместо можеби она што е посакувано или „добро да се имаат'. Оние кои учествуваа се согласија дека лекарите во целина сакаат добар, висококвалитетен простор кој покрај одличното искуство на пациентот е простор кој е најсоодветен за максимизирање на случаи со ниска сложеност со голем волумен со оптимизиран проток на пациенти и доволно простор кој е блиску до главната болница за пристап до итна помош доколку е потребно.

Луѓето често имаат негативно искуство за модуларна конструкција во нивниот личен живот, поради широката дефиниција за „модуларна“, а тие заблуди често може да се прелеат во нивниот професионален пристап кон проекти како што е овој, што можеби е единствениот пат кога тие некогаш работеле на градежен проект од ваков размер.

Учесниците исто така сметаа дека начинот на кој се опишува структурата е исто така важен бидејќи тоа влијае на начинот на размислување на секој што ја користи; Употребата на зборови како привремена или модуларна, учесниците сметаа дека може да имплицираат средини со послаб квалитет, додека реалноста е дека овие структури се далеку од привремени, потенцијално трајни децении, бидејќи се повеќенаменски и висококвалитетни средини.

Дизајнот заснован на докази е исто така клучен, забележаа учесниците. Важно е да се користи искуството на професионалци кои создале многу од овие проекти и знаат што функционира и што ќе ги исполни стандардите за усогласеност – како и создавање простор кој е флексибилен и за краткорочни потреби, но и за подолгорочни потреби. Прикажувањето на зградите на лекарите кои моментално функционираат на други локации - каде што тие можат сами да го видат, почувствуваат и искусат квалитетот, има огромни придобивки.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Го најавуваме новиот ПОГОЛЕМ мобилен операционен театар на Vanguard Healthcare Solutions

Новиот поголем мобилен оперативен театар на Vanguard е достапен од 1 март 2024 година
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница