Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Metodat moderne të ndërtimit dhe roli i tyre në kujdesin shëndetësor

14 Dhjetor, 2022
< Kthehu te lajmet
Një numër i përzgjedhur ekspertësh nga industria e kujdesit shëndetësor dhe ndërtimi u mblodhën në një tryezë të rrumbullakët kohët e fundit për të diskutuar rolin e Hapësirave fleksibël të Kujdesit Shëndetësor, në veçanti modularizimin, për të ndihmuar në adresimin e problemeve të përkeqësimit të pronave të NHS dhe kapaciteteve spitalore që shihen në mbarë vendin.

Një numër i përzgjedhur ekspertësh nga industria e kujdesit shëndetësor dhe ndërtimi u mblodhën në një tryezë të rrumbullakët kohët e fundit për të diskutuar rolin e Hapësirave fleksibël të Kujdesit Shëndetësor, në veçanti modularizimin, për të ndihmuar në adresimin e problemeve të përkeqësimit të pronave të NHS dhe kapaciteteve spitalore që shihen në mbarë vendin.

Roli i hapësirave fleksibël të kujdesit shëndetësor si zgjidhje të përkohshme gjatë periudhave të rinovimit, si dhe potenciali i tyre për të ndihmuar në ofrimin e zgjidhjeve të kapaciteteve shtesë, ishte temë për diskutim në një tryezë të fundit të organizuar nga Vanguard Healthcare Solutions.

Duke bashkuar një sërë pronash arkitekturore, klinike dhe profesionistë të kujdesit shëndetësor operacional, tryeza e rrumbullakët u fokusua veçanërisht në Metodat Moderne të Ndërtimit dhe rolin e saj për të ndihmuar NHS-në 'të rindërtohet më inteligjente'. Ai shqyrtoi përfitimet e futjes së Metodave Moderne të Ndërtimit në peizazhin e pronave të kujdesit shëndetësor.

Në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, shumë spitale kanë nevojë për rinovim dhe modernizim urgjent, me një raport të fundit që zbulon se numri i incidenteve klinike që kanë ndodhur për shkak të infrastrukturës së vjetëruar ka më shumë se trefishuar në 5 vitet e fundit.

Raporti Naylor, i botuar në 2017, deklaroi se pa investime të konsiderueshme, "pasuria e NHS do të mbetet e papërshtatshme për qëllimin dhe do të vazhdojë të përkeqësohet". Kjo çështje u shtua përmes zbulimit se më shumë se 30 spitale në Angli ka çati që mund të shemben në çdo moment, duke theksuar më tej nevojën për të përditësuar dhe përmirësuar infrastrukturën spitalore.

Tre tema kryesore dolën nga sesioni i tryezës së rrumbullakët; kur krijoni ose përdorni infrastrukturë të re në mjediset shëndetësore, komponentët jetikë për të siguruar shanset më të mira të suksesit të projektit janë gjuha, përfshirja dhe dizajni i bazuar në prova. Modern methods of construction Pjesëmarrësit dëgjuan se Kolegji Mbretëror i Kirurgëve Angli ka miratuar kohët e fundit përdorimin e qendrave kirurgjikale për të adresuar ngarkesën e mbetur dhe për të krijuar kapacitete shtesë dhe se ndërtesat modulare mund ta ndihmojnë atë proces duke shtuar ritmin dhe shpejtësinë për ndërtimin dhe zhvillimin, dhe për rrjedhojë duke çuar përpara komisionimin.

Tryeza dëgjoi se përfitimet e përdorimit të ndërtesave modulare për të krijuar kapacitet shtesë për mjediset e kujdesit shëndetësor përfshijnë fleksibilitet të përmirësuar, shpërndarje të shpejtë, përdorime të shumta në të ardhmen për të vazhduar me peizazhin e kujdesit shëndetësor, elementë të përsëritshëm dhe frenim të kostove dhe përdorimit të materialeve.

Përfitimet përfshijnë gjithashtu, siç dëgjuan pjesëmarrësit, cilësinë e mundshme të përmirësimit të kujdesit, rreziqet më të ulëta të COVID-19, reduktimin e stresit të pacientit dhe ndihmën e Trustit për të përmbushur objektivat e tyre 18 javore. Ato gjithashtu mund të rrisin kapacitetin dhe të sjellin kujdesin shëndetësor në qendrën e komuniteteve.

Për t'i dhënë projekteve mundësinë më të mirë për sukses, pjesëmarrësit ranë dakord, është jetike të sillen klinicistët në fazën e planifikimit, sepse ata duhet të ndihen të sigurt në ofrimin e kujdesit cilësor. Klinikët mund të punojnë me arkitektë dhe organizata të tilla si Vanguard, për të krijuar hapësira të përshtatura që plotësojnë nevojat e tyre klinike, ndërsa mbeten 'të standardizuar' në drejtim të ofrimit të rrjedhës dhe përvojës më të mirë të mundshme të pacientit, si dhe përvojës së stafit. Jo të gjitha projektet do të duken njësoj – paraqitja, rrjedha dhe afërsitë mund të ndryshojnë të gjitha – por ajo që është e përsëritshme është ‘platforma’ modulare e cila sjell me vete ndërtim më të shpejtë, kursime ekonomike dhe prona më të mëdha të qëndrueshme si rezultat i përdorimit të jashtëm. ndërtimi i kantierit.

Megjithatë, pjesëmarrësit menduan gjithashtu se ishte e rëndësishme që të kishin biseda 'të fuqishme' me klinikët në fazat e hershme të procesit të vendimmarrjes për të përcaktuar saktësisht se çfarë nevojitet për të përmbushur standardet si për pacientët ashtu edhe për stafin, në vend që ndoshta ajo që dëshirohet ose është 'e këndshme për të. kanë'. Ata që morën pjesë ranë dakord që mjekët në tërësi duan një hapësirë të mirë dhe me cilësi të lartë, e cila, si dhe ofrimi i një eksperience të shkëlqyer për pacientin, është një hapësirë që është më e përshtatshme për të maksimizuar rastet me volum të lartë me kompleksitet të ulët me fluks të optimizuar të pacientit dhe hapësirë të mjaftueshme që është afër spitalit kryesor për akses në kujdesin urgjent nëse është e nevojshme.

Njerëzit shpesh kanë një përvojë negative të ndërtimit modular në jetën e tyre personale, për shkak të përkufizimit të gjerë të 'modular', dhe këto keqkuptime shpesh mund të përhapen në qasjen e tyre profesionale ndaj projekteve të tilla si ky, që mund të jetë hera e vetme që ata ka punuar ndonjëherë në një projekt ndërtimi të kësaj shkalle.

Pjesëmarrësit menduan gjithashtu se mënyra se si përshkruhet struktura është gjithashtu e rëndësishme pasi kjo ndikon në mentalitetin e të gjithëve që e përdorin atë; Duke përdorur fjalë të tilla si të përkohshme ose modulare, pjesëmarrësit menduan se mund të nënkuptojnë mjedise me cilësi më të ulët, ndërsa realiteti është se këto struktura janë larg nga të përkohshmet, potencialisht të qëndrueshme për dekada, duke qenë mjedise me shumë qëllime dhe me cilësi të lartë.

Dizajni i bazuar në prova është gjithashtu kyç, vunë në dukje pjesëmarrësit. Përdorimi i përvojës së profesionistëve që kanë krijuar shumë prej këtyre projekteve dhe e dinë se çfarë funksionon dhe çfarë do të përmbushë standardet e pajtueshmërisë, është e rëndësishme – si dhe krijimi i një hapësire fleksibël si për nevojat afatshkurtëra, por edhe afatgjata. Shfaqja e ndërtesave të mjekëve që janë aktualisht funksionale në vende të tjera – ku ata mund të shohin, ndjejnë dhe përjetojnë cilësinë vetë, ka përfitime të mëdha.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Një strukturë inovative "dorëzimi i ambulancës" po ndihmon Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore të përmirësojë përvojën e pacientit

Vanguard Healthcare Solutions ofroi një strukturë inovative të "dorëzimit të ambulancës" për Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore, i cili tashmë ka mbështetur më shumë se 15,000 pacientë.
Lexo më shumë

Spitali Universitar Milton Keynes hap një teatër të ri celular për të rritur kapacitetin kirurgjik

Spitali Universitar Milton Keynes hap një teatër të ri celular për të rritur kapacitetin kirurgjik
Lexo më shumë

Njoftimi i teatrit të ri operativ më të madh të lëvizshëm të Vanguard Healthcare Solutions

Teatri i ri operativ celular i Vanguard është i disponueshëm nga 1 mars 2024
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe