Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Rinovimi i pasurisë spitalore: Përdorimi i hapësirave fleksibël të kujdesit shëndetësor për të ruajtur dhe rritur kapacitetin.

15 Nëntor, 2022
< Kthehu te lajmet
Çështja e pronës së vjetër të spitalit ka të ngjarë të rritet vetëm pas zbulimit se mbi 30 ndërtesa spitalore në Angli kanë çati të bëra nga betoni i gazuar i përforcuar i autoklavuar (RAAC), që do të thotë se këto çati spitalore mund të jenë në mënyrë të rrezikshme pranë shembjes. Nevojiten zgjidhje të përkohshme për të ruajtur kapacitetin dhe për të ofruar një hapësirë të sigurt për pacientët.

Listat e pritjes së NHS arritën në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave 7 milionë njerëz që presin trajtim në Angli në gusht, më i larti që nga fillimi i regjistrimeve. Rritja e presioneve të kujdesit zgjedhor ka qenë prej kohësh një problem, madje edhe para ndalimit të kujdesit zgjedhor në fillim të pandemisë COVID-19 2020. Në të vërtetë, qindra procedura të kujdesit zgjedhor janë anuluar si rezultat i plakjes dhe infrastrukturës së rrezikshme spitalore. Robert Naylor deklaroi në 2017 se pa investime të konsiderueshme, "pasuria e NHS do të mbetet e papërshtatshme për qëllimin dhe do të vazhdojë të përkeqësohet", duke zvogëluar planet e ardhshme të rimëkëmbjes zgjedhore. Kjo çështje ka të ngjarë të rritet vetëm gjatë muajve të ardhshëm, pas zbulimit se mbi 30 godina spitalore në Angli kanë çati të bëra nga betoni i përforcuar i gazuar i autoklavuar (RAAC), që do të thotë se këto çati spitalore mund të jenë në mënyrë të rrezikshme afër shembjes. Zgjidhjet e përkohshme dhe të kapaciteteve zëvendësuese, të vendosura larg ndërtesës kryesore të spitalit, kërkohen për të ruajtur dhe madje rritur aktivitetin zgjedhor duke i mbajtur pacientët të sigurt gjatë punimeve të gjera të rinovimit që kërkojnë këto çati.

Numri i incidenteve klinike si rezultat i infrastrukturës spitalore të vjetëruar në nevojë për rinovim urgjent është trefishuar në 5 vitet e fundit, me incidente duke përfshirë një pacient pa ndjenja në një ventilator të bllokuar brenda një ashensori për 35 minuta. raporti nga The Times ka gjetur. Raporti detajon përgjigjet ndaj kërkesave për lirinë e informacionit, duke ilustruar shtrirjen e vërtetë të efekteve shkatërruese të 'pasurisë së shkatërruar të NHS' te pacientët, duke theksuar se infrastruktura ekzistuese e lodhur nuk është në gjendje të vazhdojë me kërkesat moderne.

Është e qartë se krahas rritjes së ngarkesës së kujdesit në rritje, ka një ngarkesë të konsiderueshme të mirëmbajtjes në Trustet e NHS dhe Bordet Shëndetësore që ka nevojë urgjente për t'u adresuar. Naylor deklaron se pasuria e NHS mbulon një sipërfaqe të brendshme bruto prej 26 milionë metrash katrorë, megjithatë rreth 1.5 milion metra katrorë nga kjo është plotësisht e pashfrytëzuar si rezultat i infrastrukturës tepër të rrezikshme dhe të vjetëruar për kërkesat moderne. Përveç kësaj, një sondazh i fundit i YouGov me 1000 punonjës të kujdesit shëndetësor privat dhe 750 punonjës të NHS ka gjetur se 50% e profesionistëve të kujdesit shëndetësor besojnë se vendi i tyre i punës nuk mund të strehojë staf shtesë për shkak të mungesës së hapësirës fizike. Prandaj, kjo pengon përpjekjet e rekrutimit dhe përforcon deklaratën e Naylor-it se NHS nuk mund të trajtojë në mënyrë më efektive numrin në rritje të kujdesit pa modernizimin dhe rinovimin e infrastrukturës.

Me presionet mbi NHS në një nivel të lartë të të gjitha kohërave dhe kostot e mirëmbajtjes nga 5.5 miliardë paund te 9.2 miliardë paund gjatë 5 viteve të fundit, ideja e ndërtimit të spitaleve të reja, të modernizuara, duket tërheqëse. Megjithatë, në realitet kjo është një nismë që kërkon kohë dhe e kushtueshme që nuk do të trajtojë më së miri çështjet afatshkurtra. Kjo tregohet më së miri me shembullin e Spitalit Mbretëror të Liverpulit, ku planet e rizhvillimit filluan në vitin 2002 dhe ende nuk janë përfunduar.

Një përgjigje e fundit nga NHS England ndaj një kërkese për lirinë e informacionit zbuloi se disa spitale në të gjithë Anglinë kanë çati të ndërtuara me RAAC, një material i lehtë dhe më i lirë që një shef spitali e ka etiketuar si 'bombë me sahat'. Materiali është përdorur në mbi 30 ndërtesa në 20 spitale të ndryshme në Angli dhe përbën një kërcënim kolosal për stafin dhe pacientët, pasi çatitë mund të shemben në çdo moment.

Për të mbajtur të sigurt pacientët dhe stafin, disa spitale kanë zgjedhur të instalojnë mbështetëse çeliku për të zvogëluar rrezikun e shembjes së tyre, por kjo nuk shërben si një zgjidhje e përhershme. 685 milionë funte është lënë mënjanë për të adresuar drejtpërdrejt çështjen e çatisë së RAAC dhe Programi i Spitalit të Ri do të kërkojë të prezantojë 40 spitale të reja që gradualisht do të fillojnë të zëvendësojnë infrastrukturën e vjetëruar. Përveç kësaj, zgjidhjet e përkohshme mund të përdoren për të ruajtur dhe rritur kapacitetin gjatë periudhave të rinovimit. Objektet mobile dhe modulare të kujdesit shëndetësor janë një zgjidhje ideale për t'u futur me shpejtësi në pasurinë spitalore.

Në situatat kur çështjet urgjente të kapaciteteve duhet të adresohen, por hapësira spitalore në dalje nuk është e mjaftueshme për ta përshtatur këtë, mund të përdoren zgjidhje fleksibël të Hapësirës së Kujdesit Shëndetësor. Metodat moderne të ndërtimit (MMC), të tilla si ato të përdorura me instalimin e objekteve modulare të kujdesit shëndetësor, lejojnë ofrimin e përshpejtuar të zgjidhjeve të kapaciteteve shtesë për të zgjeruar pronën ekzistuese spitalore. Zgjidhjet mobile, modulare dhe të përziera të hapësirës së kujdesit shëndetësor mund të instalohen gjatë periudhave të rinovimit ose kapacitetit të tendosur, duke ofruar një alternativë me kosto efektive dhe të qëndrueshme për adresimin e listave në rritje të pritjes dhe transformimin e kujdesit ndaj pacientit. Për më tepër, futja e teknologjive moderne dhe infrastrukturës së përditësuar lehtëson nxitjet e rekrutimit, duke ofruar mundësi më të mëdha për zhvillimin e aftësive brenda një mjedisi modern të punës.

Pas thirrjeve nga Kolegji Mbretëror i Kirurgëve në 2021 për futjen e qendrave kirurgjikale, teatrot modulare operative u instaluan në Newcastle dhe Roehampton për të luftuar shtesat e mbetura kirurgjikale. Shpërndarja e shpejtë e këtyre zgjidhjeve të Hapësirës Shëndetësore zgjeroi hapësirën ekzistuese të spitalit, duke ofruar kapacitet shtesë dhe duke siguruar që spitalet të ishin të pajisura më së miri për të trajtuar listat e pritjes së kujdesit akut brenda disa muajsh dhe jo vitesh. Kërkesat e fundit për kapacitet kanë rritur atraktivitetin e objekteve të MMC falë natyrës së ofrimit të tyre të përshpejtuar dhe përfitimeve që lidhen me ndërtimin jashtë vendit, të tilla si ndërprerja minimale e kantierit dhe kursimet e kostos. Për më tepër, përdorimi i materialeve më të qëndrueshme, si çeliku dhe druri, përmirëson natyrën fleksibël të objekteve, duke siguruar që ato të mund të përshtaten më së miri me nevojën aktuale, ndryshe nga ndërtesat tradicionale të NHS me tulla dhe llaç, shumë prej të cilave janë në vend që para krijimit të Shërbimit Shëndetësor në vitin 1948.

I lidhur prej kohësh me termat 'e përkohshme' dhe 'urgjente', nëse NHS kërkon të 'ndërtohet më mirë' në vazhdën e pandemisë, është koha të fillojmë të shikojmë infrastrukturën klinike fleksibël dhe MMC, si mjete të qëndrueshme dhe të përhershme për të. të përmirësohet me shpejtësi pasuria ekzistuese spitalore, jo vetëm për të rritur dhe zëvendësuar kapacitetet, por për të përmirësuar rezultatet e pacientëve dhe për të lehtësuar përpjekjet e rekrutimit.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Vanguard Healthcare Solutions janë finalistët e HCSA EIS

Vanguard Healthcare Solutions janë përzgjedhur si një finalist i HCSA EIS për Midlands dhe Lindjen e Anglisë
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në Healthcare Estates 2024

Konferenca dhe ekspozita e Institutit të Inxhinierisë së Kujdesit Shëndetësor dhe Menaxhimit të Pasurive (IHEEM) - 8 dhe 9 tetor 2024, Manchester Central.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe