Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Универзитетските болници во Оксфорд, Фондацијата НХС

Мобилната единица за деконтаминација на ендоскоп Vanguard и овозможува на болницата Џон Редклиф да ги одржува своите услуги со полн капацитет без пречки.

Потребата

Болницата Џон Редклиф опслужува население од 640.000 луѓе и се соочува со предизвиците на зголемената побарувачка за ендоскопски процедури како што е наведено во Долгорочниот план на NHS за подобрување на стапките на дијагностицирање на рак со порано откривање. Болницата идентификуваше дека 10-годишната установа за деконтаминација на ендоскоп бара реновирање и инсталирање на посигурна, усогласена и повисокотехнолошка опрема за да се справи со континуираната побарувачка.

Цената на оваа програма за реновирање ќе биде 2,3 милиони фунти и ќе доведе до затворање на одделот за деконтаминација за ендоскопија на неколку месеци. На болницата и требаше решение кое ќе избегне нарушување и ќе го задржи бројот на пациенти и нивото на безбедност. Затворањето на витална услуга не беше опција, затоа болницата разгледуваше различни можности, вклучувајќи привремени модуларни згради, изнајмување или купување на мобилен објект, па дури и преселба на друг имот. По работа со Vanguard здравствени решенија во претходните години, мобилниот Vanguard Деконтаминација на ендоскоп објектот беше единственото решение кое ги задоволуваше нивните барања и буџет.

Планот Vanguard

Работејќи со клиничките, менаџментот и тимовите за имот на болницата, Vanguard Healthcare Solutions дизајнираше и изгради мобилен објект за деконтаминација на ендоскоп, прв од ваков вид во флотата Vanguard, за да одговара на потребите и спецификациите на болницата. Ова вклучуваше четири AER, два кабинети за сушење, отвор за проодност и RO систем кој нуди вишок 100%. По спроведувањето на истражување на локацијата, Здравствениот простор беше испорачан и инсталиран од посветен и висококвалификуван тим за транспорт и логистика, и беше поставен кон задниот дел на болницата. Vanguard осигури дека објектот е поставен и пуштен во употреба за да ги исполни временските рамки потребни за непречено вкрстување помеѓу постојните капацитети и трансфер до мобилниот објект за да се одржи услугата, квалитетот и да се работи со полн капацитет.

Решението Vanguard

Наменски изградениот објект за деконтаминација на ендоскоп имаше просторија за растенија, чиста просторија, валкана просторија, простор за миење и дезинфекција на ендоскоп и простор за благосостојба на персоналот. Здравствениот простор е целосно усогласен со HTM, вклучувајќи ги сите аспекти кои се однесуваат на безбедноста од пожари и квалитетот на водата. Vanguard го дизајнираше објектот да има прозорци и стаклени врати за да се преплавуваат со природна светлина за да се создаде пријатна и безбедна работна средина за вработените во болницата.

За да може да се дезинфицираат сите канализирани флексибилни опсези, Здравствениот простор беше опремен со модерна и опрема со високи спецификации која беше на исто ниво со сопствената технологија на болниците. Оваа опрема вклучуваше систем за електронско следење, автоматизиран систем за вода, детектор за истекување и хемиско ормарче против гасови и истекување. Vanguard исто така обезбеди олеснувач да работи заедно со болничкиот тим за да обезбеди непречено и ефикасно функционирање на установата.

Исходот

Откако беше инсталирана Единицата за деконтаминација на ендоскоп во август 2018 година, болницата успеа да ги одржува своите услуги со полн капацитет и без пречки. Досега се деконтаминирани речиси 10.000 полиња, а објектот и овозможи на болницата да продолжи да ги исполнува критериумите потребни за акредитација на JAG. Со зголемувањето на побарувачката за ендоскопија за 8-10% секоја година, Vanguard Healthcare Space и дозволи на болницата да ги одржува услугите за ендоскопска деконтаминација да работат 6 дена во неделата заедно со уште две доцни вечерни часови.

Објектот обезбеди флексибилност и време за болницата, давајќи им доволно време за ефикасно обучување на персоналот за новата опрема, како и продолжување на одржувањето на нивните нивоа на услуга во исто време.

Линдзи Гандер, супервизор за деконтаминација (ендоскопија), „Ќе признаам дека на почетокот бев загрижена за мобилниот здравствен простор, но откако работев таму, бев навистина задоволен. Тоа беше Божји дар и тимот навистина сака да работи таму, тие особено сакаат да имаат прозорци“.

Статистика на проектот

10,000

до сега дезинфицирани опфати

109

опсег на ден

1

Одржана акредитацијата на JAG

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница