Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Виталната улога на модуларната инфраструктура

20 декември, 2021 година
< Назад на вести
Виталната улога што ја играат модуларните инфраструктурни решенија во помагањето на NHS „да се изгради подобро“ е истражена во серија трудови неодамна објавени од The British Journal of Healthcare Management.

Виталната улога што ја играат модуларните инфраструктурни решенија во помагањето на NHS „да се изгради подобро“ е истражена во серија трудови неодамна објавени од The British Journal of Healthcare Management.

Со оглед на тоа што NHS се соочува со невиден заостаток во грижата за пациентите и одржувањето на зградите, трудовите истражуваат како модуларните здравствени установи им помагаат на здравствените услуги да ги надминат овие предизвици и нивното влијание врз испораката на услуги, финансиите и благосостојбата на населението.

Рецензираните студии, од авторката Изобел Клоф, покажаа како модуларните здравствени установи, како што се оние создадени од Vanguard Healthcare Solutions, можат да обезбедат „флексибилни и економични простори“ кои им овозможуваат на услугите да го зголемат капацитетот и да имаат придобивки не само за здравствената заштита услуги, но и за персоналот и пациентите.

Трудовите ги разгледуваат предизвиците со кои се соочува NHS низ нејзиниот имот, а кои се влошени со пандемијата COVID-19, практични размислувања за пуштање во работа и испорака на модуларни објекти и поставување модуларни објекти во здравствен систем со ограничени ресурси. Modular Infrastructure Истражувањата во трудовите покажуваат дека се проценува дека еквивалент на 22 нови болници со по 800 кревети ќе бидат потребни до 2027 година и вкупно 5,4 милиони луѓе чекаат рутински процедури и операции, а 385 000 чекаат повеќе од една година за операција.

Ова се значајни предизвици и серијата „Да се врати подобро“ постави случај за употреба на модуларни инфраструктурни решенија за да им помогне на здравствените услуги да го зголемат нивниот капацитет да ги надминат, наведувајќи: „иновативните решенија за зголемување на капацитетот во болниците NHS никогаш не биле повеќе многу е потребно“.

За да се покаже како модуларните решенија веќе се успешно распоредени во рамките на NHS, трудовите споделуваат две студии на случаи; Болницата на кралицата Мери во Лондон и Центар за катаракта на Њукасл Вестгејт . И двата проекти видоа дека Vanguard работи со Trusts за да развијат иновативни модуларни инфраструктурни решенија и да им овозможат да го зголемат капацитетот и на крајот да го намалат времето на чекање.

Во Queen Mary's, Универзитетската болница на St George's NHS Foundation Trust требаше да најде решение за растечкиот хируршки заостаток во југозападен Лондон. Хируршкиот капацитет беше долгогодишен проблем и беше влошен од пандемијата COVID-19. Roehampton Во реални услови, болницата извршуваше 10 608 операции помалку од очекуваното помеѓу март 2020 и мај 2021 година, а бројот на пациенти на кои им треба рутинска операција во југозападен Лондон можеше да се зголеми за дури 30 000 од почетокот на пандемијата.

Голем дел од овој заостаток беа дневни операции и токму тука одлучи да се фокусира довербата. За да го направат ова, им требаше самостоен објект во болницата Квин Мери. Решението е потребно за да се обезбеди простор потребен за целото патување на пациентот, од пристигнување до отпуштање дома, со минимален ризик од пренесување на СОВИД-19.

Трустот избра модуларно решение бидејќи дополнителен капацитет беше потребен за месеци, а не за години. Vanguard работеше со доверба за да развие модуларен објект нарачана кој вклучува четири операциони сали со високи спецификации, плус одделение за опоравување, соби за консултации, капацитети за персонал и помошни области. Решението е испорачано за 5 месеци и од неговото отварање во рамките на комплексот се прават просечно 120 процедури неделно.

Трудот, исто така, истражува втор проект Vanguard кој користи иновативно и нарачано модуларно решение за да создаде дополнителен капацитет. Во Општата болница во Њукасл, благодарение на сосема новиот мулти-театар, наменски изграден самостоен објект, се спроведуваат повеќе од 1000 процедури за катаракта месечно, што значително му помага на Фондот да го намали времето на чекање за оваа суштинска процедура. Овој објект беше инсталиран за само четири месеци.

Серијата, која заклучува дека модуларните објекти како што се оние развиени од Vanguard, обезбедуваат флексибилни и економични средства за проширување на капацитетот и подобрување на услугите во средина со ограничени ресурси. прочитај овде .

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница