Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Нарачан офталмолошки центар инсталиран во болницата Ројал Престон

26 ноември, 2020 година
< Назад на вести
Употребата на иновативен и нарачан офталмолошки центар во болница на северо-запад беше флексибилна за време на СОВИД-19 за да се задоволат потребите на болницата и нејзините пациенти.

Употребата на иновативен и нарачан офталмолошки центар во болница на северо-запад беше флексибилна за време на СОВИД-19 за да се задоволат потребите на болницата и нејзините пациенти.

Кога првпат беше создаден од Vanguard Healthcare Solutions, работејќи со Ланкашир наставни болници NHS Фондацијата доверба, офталмолошкиот центар кај Кралската болница во Престон беше потребно да додаде дополнителен капацитет за процедури како што е операција на катаракта.

Центарот е создаден со користење на два Vanguard два ламинарен тек. Кога се отвори, едната единица се користеше за офталмолошки процедури со општа анестезија, додека другите тимови ги видоа офталмолошките процедури за локална анестезија, како што е катаракта.

Театрите се поврзани со модуларна зграда дизајнирана нарачана, во која се сместени сали за консултации, чекална и рецепција, како и двокреветно одделение и други објекти како кујна - создавајќи „едношалтерски“ објект за операција на очите на Сајтот на Престон.

Пред да се појави СОВИД-19, двете театри работеа секојдневно, помагајќи да се намалат листите на чекање за состојби како што се глауком, окуларна пластика, рак на окото и катаракта. Во театарот што се користи за локална анестезија, тимот извршил повеќе од 100 зафати на катаракта за само две недели.

Целата работа на единицата е запрена како резултат на СОВИД-19 и откажување на сите изборни операции.

Сепак, нејзината локација подалеку од главната локација на болницата и како самостојна средина, ја направи идеална за употреба за итни операции и помали пластични операции во раните фази на пандемијата.

Во текот на првите недели и месеци од СОВИД-19, со прекинати списоци со изборни хируршки интервенции, единицата се користеше за итни офталмолошки процедури, вклучувајќи итни витректомии за одвоени ретини, како и операции за пластична траума и рак. Се користеше и за помали пластични кутии со локална анестезија.

Списоците беа полни секој ден, а тимот Vanguard го зголеми бројот на вработени од пет на осум за да ги земе предвид новите процедури што требаше да ги следи тимот кога работеше за да остане безбеден од КОВИД и да дозволи промени на PPE, без забавување на списоците.

Персоналот, исто така, понекогаш се користеше за да ги надополни екипите на Фондот во главните театри во болницата.

Дизајнирани и изградени од Vanguard, мобилните кина обезбедуваат просторија за анестезија, операциона сала, двокреветна област за опоравување во првата фаза, соблекувална за персонал и помошни области. Тие седат од двете страни на специјално изградениот прием, одделение и установа за опоравување.

Објектите на театарот со ламинарен проток Vanguard нудат еколошки воздух филтриран со ХЕПА, кој одговара на степенот А EUGMP, со до 600 промени на воздухот на час што минуваат над пациентот и 25 промени на свеж воздух.

Д-р Швета Бансал, консултант офталмолог во Lancashire Teaching Hospitals NHS Foundation Trust и клинички лидер за проектот, рече:

„Да се има единицата Vanguard како самостоен објект одвоен од болницата беше огромна предност во раните фази на СОВИД-19. Центарот беше исклучително зафатен пред пандемијата и остана зафатен и исклучително ефикасен во текот на целиот период, нѐ поддржуваше да продолжиме со операцијата надвор од главните болнички театри.

„Исто така, инсталиравме пристаниште меѓу театрите, што помогна во протокот на пациенти со тоа што можеме да примиме и прегледаме пред-оперативно и постоперативно на истата локација. Ова навистина помогна да се зајакне искуството на пациентите бидејќи значеше дека пациентите можат да бидат примени на патека одвоена од главната област за прием, одржувајќи ја изборната работа. Сакаме да му се заблагодариме на Vanguard за нивната поддршка и експертиза во воспоставувањето и функционирањето на центарот“.

Центарот сега врши низа офталмолошки процедури секој ден.

Сајмон верверица, Национален менаџер за продажба на Vanguard рече: „COVID-19 им донесе голем предизвик на нашите колеги низ NHS. Почестени ни е што можевме да придонесеме во нивните напори за одржување на грижата за пациентите на кој било начин што можеме. Во Престон, нашите тимови работеа неуморно за да ги поддржат своите колеги во болницата да продолжат да обезбедуваат основна грижа за пациентите“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница