Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Qendra oftalmike me porosi e instaluar në Spitalin Royal Preston

26 Nëntor, 2020
< Kthehu te lajmet
Përdorimi i një qendre inovative dhe të porositur oftalmike në një spital në Veri-Perëndim është përkulur gjatë COVID-19 për të përmbushur nevojat e spitalit dhe pacientëve të tij.

Përdorimi i një qendre inovative dhe të porositur oftalmike në një spital në Veri-Perëndim është përkulur gjatë COVID-19 për të përmbushur nevojat e spitalit dhe pacientëve të tij.

Kur u krijua për herë të parë nga Vanguard Healthcare Solutions, duke punuar me Trusti i Fondacionit NHS për Spitalet Mësimore Lancashire, qendra oftalmike në Spitali Royal Preston iu kërkua të shtonte kapacitet shtesë për procedura të tilla si operacioni i kataraktit.

Qendra u krijua duke përdorur dy Vanguard dy teatro me rrjedhje laminare. Kur u hap, një njësi u përdor për procedurat e oftalmologjisë me anestezi të përgjithshme, ndërsa ekipet e tjera të sharrës kryenin procedura oftalmike me anestezi lokale, si p.sh. kataraktet.

Teatrot janë të lidhura nga një ndërtesë modulare e projektuar sipas porosisë, e cila strehon dhomat e këshillimit, dhomën e pritjes dhe pritjen, si dhe një zonë reparti me dy shtretër dhe pajisje të tjera si kuzhina - duke krijuar një strukturë "një ndalese" për kirurgjinë e syve në Faqja e Prestonit.

Përpara se të godiste COVID-19, të dy teatrot punonin çdo ditë, duke ndihmuar në reduktimin e listave të pritjes për kushte të tilla si glaukoma, plastika okulare, kanceri i syrit dhe katarakti. Në teatrin që përdorej për anestezi lokale, ekipi kishte kryer më shumë se 100 procedura të kataraktit në vetëm dy javë.

E gjithë puna në njësi u ndërpre si rezultat i COVID-19 dhe anulimit të të gjitha operacioneve me zgjedhje.

Megjithatë, vendndodhja e tij larg zonës kryesore të spitalit dhe si një mjedis i pavarur, e bëri atë ideal për përdorim për operacione urgjente dhe operacione plastike më të vogla gjatë fazave të hershme të pandemisë.

Gjatë javëve dhe muajve të parë të COVID-19, me ndërprerjen e listave të kirurgjisë zgjedhore, njësia u përdor për procedurat urgjente të oftalmologjisë, duke përfshirë vitrektomitë urgjente për retinat e shkëputura, si dhe operacionet e traumave plastike dhe kancerit. Përdoret gjithashtu për raste më të vogla të anestezisë lokale të plastikës.

Listat ishin plot çdo ditë dhe ekipi Vanguard rriti numrin e personelit nga pesë në tetë për të marrë parasysh procedurat e reja që ekipi duhej të ndiqte kur punonte për të qëndruar të sigurt nga COVID, dhe për të lejuar ndryshime PPE, pa ngadalësuar listat.

Stafi gjithashtu përdorej ndonjëherë për të plotësuar ekipet e stafit të Trustit në teatrot kryesore brenda spitalit.

Të projektuar dhe ndërtuar nga Vanguard, kinematë e lëvizshme ofrojnë secila një dhomë anestezie, sallë operacioni, zonë rikuperimi në fazën e parë me dy krevate, dhomë zhveshjeje të stafit dhe zona shërbimi. Ata ulen në të dyja anët e pritjes, repartit dhe objektit të rikuperimit të ndërtuar posaçërisht.

Objektet e teatrit me rrjedhje laminare Vanguard ofrojnë ajër mjedisor të filtruar HEPA që përputhet me klasën A EUGMP, me deri në 600 ndryshime ajri në orë që kalojnë mbi pacientin dhe 25 ndryshime të ajrit të pastër.

Dr Shveta Bansal, Konsulente Oftalmologe në Lancashire Teaching Hospitals NHS Foundation Trust dhe Drejtues Klinik për projektin, tha:

“Pasja e njësisë Vanguard si një strukturë e pavarur e ndarë nga spitali ishte një pasuri e madhe gjatë fazave të hershme të COVID-19. Qendra kishte qenë jashtëzakonisht e zënë përpara pandemisë dhe mbeti e zënë dhe jashtëzakonisht efektive gjatë gjithë kohës, duke na mbështetur për të vazhduar operacionin jashtë teatrove kryesore të spitalit.

“Ne gjithashtu instaluam një kabinë në mes të teatrove, e cila ka ndihmuar në rrjedhën e pacientëve në atë që ne mund të pranojmë dhe rishikojmë para dhe pas operacionit në të njëjtin vend. Kjo me të vërtetë ka ndihmuar në rritjen e përvojës së pacientit pasi ka nënkuptuar që pacientët mund të pranohen në një rrugë të veçantë nga zona kryesore e pranimit, duke vazhduar punën me zgjedhje. Ne duam të falënderojmë Vanguard për mbështetjen dhe ekspertizën e tyre në vënien në funksion të qendrës.”

Qendra tani po kryen një sërë procedurash oftalmike çdo ditë.

Simon Squirrell, Menaxheri Kombëtar i Shitjeve Vanguard tha: “COVID-19 ka sjellë sfidë të gjerë për kolegët tanë në të gjithë NHS. Ne kemi qenë të nderuar që kemi qenë në gjendje të kontribuojmë në përpjekjet e tyre për të ruajtur kujdesin për pacientët në çdo mënyrë që mundemi. Në Preston, ekipet tona punuan pa u lodhur për të mbështetur kolegët e tyre në spital për të vazhduar ofrimin e kujdesit thelbësor për pacientët.”

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe