Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Театарската единица Vanguard испорачува на Карибите

12 јули, 2017 година
< Назад на вести
Единицата Vanguard го направи своето патување од 4500 милји дома по двегодишно распоредување на Bonaire.

4.500 милји преку Атлантикот и повторно дома. Единицата Vanguard која го поддржува островот Бонаир како единствена операциона сала пристигнува назад во Британија. Ова следи по 18-дневниот премин на товарен брод. Мобилниот театар се враќа од двегодишното распоредување на Бонаир, холандска територија во близина на брегот на Венецуела.

A mobile operating theatre travelling by road in the Caribbean

Неговата мисија беше да обезбеди капацитет за континуирана акутна нега додека единствената операциона сала на островот беше подложена на значителни реновирања. Бонер е дом на околу 19.000 постојани жители и доживува прилив на туристи во текот на топлите месеци. Тоа се претежно нуркачи, ентузијасти за нуркање и патници на крстарења. Сурферите на ветер и љубителите на кајак се исто така чести посетители, привлечени од силните трговски ветрови и една од најдобро зачуваните шуми со мангрови на Карибите. Објектот Vanguard требаше да се справи со огромен број случаи. Што и да влезе низ вратите за кои беше потребна хируршка интервенција поминуваше низ мобилниот театар - вклучително и неочекувано породување во раните утрински часови!

По успешното распоредување, објектот сега се враќа во ОК. Ќе биде ревидирана, ќе му се даде малку TLC и ќе биде подготвена за неговата следна задача. Дознајте повеќе за предизвиците со кои се соочил објектот во тропската средина и иновативните одговори што ги дал тимот Vanguard читајќи ја нашата студија на случај Bonaire.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница