Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Извештајот на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија ја препознава вредноста на хируршките центри во справувањето со заостанатите работи

11 јули, 2022 година
< Назад на вести
Vanguard Healthcare Solutions е задоволен што е претставен во најновиот доказ „Случајот за хируршки центри“ на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија (RCSE) за елективна нега и хируршки центри.

Извештајот на RCSE „Случај за хируршки центри“, произведен заедно со Одделението за стратегија на NHS, ги илустрира широките придобивки од хируршките центри и го поддржува зголеменото користење на центрите низ целата земја. Трансформациската работа на тимот Vanguard во развивањето и воспоставувањето на самостоен хируршки центар за Фондацијата NHS на универзитетските болници St George's St George's се наведува како студија на случај за најдобра практика во овој извештај.

Како директен резултат на влијанијата на пандемијата СОВИД-19, Фондацијата НХС на Универзитетските болници Сент Џорџ нарача хируршки центар и назначи Vanguard да го замисли и изгради самостојниот објект на паркингот на болницата Квин Мери во Рохамптон. Овој проект беше дизајниран со амбиција да го прошири капацитетот и да им овозможи на хирурзите да продолжат безбедно да спроведуваат рутински процедури и ефикасно да се справат со заостанатиот дел од елективна нега.

Разбирајќи ја итната побарувачка за објектот, Vanguard разви предлог и дизајн нарачана за Фондот во рок од само 10 дена и работеше заедно со професионалци за да се осигура дека објектот ќе ги задоволи нивните потреби и очекувања и како медицински професионалци и како луѓе. Користејќи модерни методи на градба (MMC), Vanguard можеше да го состави објектот за помалку од четири месеци, овозможувајќи да се завршат операциите во центарот од јуни 2021 година.

Олеснувајќи приближно 120 процедури неделно, модуларната зграда има четири посветени операциони сали со високи спецификации, простор за опоравување и соби за консултации, како и дополнителен простор за капацитети за персоналот и помошни области. Откако центарот ќе се отвори за поддршка на операциите сите 7 дена во неделата, се очекува дека ќе може да испорачува 10.000 хируршки процедури годишно на пациенти од Trusts низ југозападен Лондон.

Центарот во Roehampton се фокусира на голем обем, мала сложеност, дневни процедури и обезбедува капацитет за пациентите да бидат поддржани пред да се влошат нивните состојби и да бараат поинтензивна, потребна операција која инаку би го влошила товарот на NHS. Ова обично вклучува поддршка на пациенти кои имаат потреба од пластична хирургија, замена на колк или колено, отстранување на жолчното кесе, како и дијагностички процедури за урологија.

Од клучно значење за неговиот успех во поддршката на NHS, самостојната природа на центарот и овозможи на главната болничка зграда да продолжи да функционира во фазата на изградба и значително го намали ризикот од инфекција со СОВИД-19 поради одвојувањето на установата од акутната нега вежбање. Создавањето на хируршкиот центар, исто така, работеше на намалување на конкуренцијата за операциони сали, со што се создаде достапност за посложени, високоризични процедури што треба да се изведуваат на други локации низ регионот.

Покрај обезбедувањето капацитет за многу потребните хируршки процедури, центарот служи и како простор за обука на оние кои претрпеле загуби во образованието за време на пандемијата, помагајќи да се поддржи пошироката работна сила на NHS како последица на пандемијата.

Модуларната природа на хируршките капацитети – како онаа во Roehampton – дава приоритет на флексибилноста, што значи дека центарот може да одговори на променливите барања и локалните потреби. Ова овозможува хируршките центри да се преместат и концентрираат во одредени делови од земјата каде што побарувачката е најголема, што дополнително ја поддржува мисијата на Владата да ги намали регионалните нееднаквости во здравствените резултати и да ја „израмни“ здравствената заштита.

Покажувајќи ја ефективноста на иновативниот MMC во производството на висококвалитетни резултати со темпо, хируршките центри нудат скалабилно и ефикасно решение за намалување на заостанатиот дел од елективна нега. Бидејќи Владата продолжува да ја препознава важноста од проширување на капацитетите за справување со овој заостаток, од клучно значење е Владата да ги слуша повиците на здравствените работници и телата како што е RCSE, за правилно искористување на хируршките центри како примарна компонента на ова решение.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница