Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Raporti i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Anglisë njeh vlerën e qendrave kirurgjikale në adresimin e ngarkesës së mbetur

11 Korrik, 2022
< Kthehu te lajmet
Vanguard Healthcare Solutions është i kënaqur që paraqitet në dokumentin më të fundit të Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Anglisë (RCSE) "Rasti për qendrat kirurgjikale" mbi kujdesin zgjedhor dhe qendrat kirurgjikale.

Raporti i RCSE "Rasti për qendrat kirurgjikale", prodhuar së bashku me Njësinë e Strategjisë NHS, ilustron përfitimet e gjera të qendrave kirurgjikale dhe mbështet rritjen e përdorimit të qendrave në të gjithë vendin. Puna transformuese e ekipit Vanguard në zhvillimin dhe krijimin e një qendre të pavarur kirurgjikale për Trustin e Fondacionit NHS të Spitaleve Universitare të St George's referohet si një rast studimi i praktikës më të mirë brenda këtij raporti.

Si rezultat i drejtpërdrejtë i ndikimeve të pandemisë COVID-19, Fondacioni NHS i Spitaleve Universitare të St George's autorizoi një qendër kirurgjikale dhe caktoi Vanguard për të konceptuar dhe ndërtuar objektin më vete në parkun e makinave të Spitalit Queen Mary në Roehampton. Ky projekt u hartua me ambicien për të zgjeruar kapacitetin dhe për t'u mundësuar kirurgëve që të vazhdojnë të ofrojnë në mënyrë të sigurt procedurat rutinë dhe të trajtojnë me efikasitet problemin e mbetur në kujdesin zgjedhor.

Duke kuptuar kërkesën urgjente për objektin, Vanguard zhvilloi një propozim dhe dizajn me porosi për Trustin brenda vetëm 10 ditëve dhe punoi së bashku me profesionistët për të siguruar që objekti do të plotësonte nevojat dhe pritshmëritë e tyre si profesionistë mjekësorë ashtu edhe si qenie njerëzore. Duke përdorur Metodat Moderne të Ndërtimit (MMC), Vanguard ishte në gjendje të montonte objektin në më pak se katër muaj, duke lejuar që operacionet të përfundonin në qendër nga qershori 2021.

Duke lehtësuar afërsisht 120 procedura në javë, ndërtesa modulare ka katër salla operative të dedikuara me specifika të larta, një zonë rikuperimi dhe dhoma këshillimi, si dhe hapësirë shtesë për ambientet e stafit dhe zonat e shërbimeve. Pasi qendra të hapet për të mbështetur operacionet gjatë 7 ditëve të javës, pritet që ajo të jetë në gjendje të ofrojë 10,000 procedura kirurgjikale në vit për pacientët nga Trusts në të gjithë Londrën jugperëndimore.

Qendra në Roehampton fokusohet në volum të lartë, kompleksitet të ulët, procedura ditore dhe ofron kapacitetin për pacientët që të mbështeten përpara se gjendja e tyre të përkeqësohet dhe ata të kërkojnë një operacion më intensiv dhe të kërkuar që përndryshe do të përkeqësonte barrën mbi NHS. Kjo zakonisht përfshin mbështetjen e pacientëve që kanë nevojë për kirurgji plastike, zëvendësime të ijeve ose gjurit, heqjen e fshikëzës së tëmthit, si dhe procedurat diagnostike urologjike.

E rëndësishme për suksesin e tij në mbështetjen e NHS, natyra e pavarur e qendrës lejoi që godina kryesore e spitalit të vazhdojë të funksionojë gjatë fazës së ndërtimit dhe uli ndjeshëm rrezikun e infeksionit COVID-19 për shkak të ndarjes së objektit nga kujdesi akut. praktikë. Krijimi i qendrës kirurgjikale ka punuar gjithashtu për të reduktuar konkurrencën për sallonet e operacionit, duke krijuar kështu disponueshmërinë për procedura më komplekse dhe me rrezik të lartë për t'u kryer në vende të tjera në të gjithë rajonin.

Përtej ofrimit të kapaciteteve për procedurat kirurgjikale shumë të nevojshme, qendra shërben gjithashtu si një hapësirë për të trajnuar ata që pësuan humbje të arsimit gjatë pandemisë, duke ndihmuar në mbështetjen e fuqisë punëtore më të gjerë të NHS pas pandemisë.

Natyra modulare e objekteve kirurgjikale – si ajo në Roehampton – i jep përparësi fleksibilitetit, që do të thotë se qendra mund t'i përgjigjet kërkesave në ndryshim dhe nevojave lokale. Kjo mundëson që qendrat kirurgjikale të zhvendosen dhe të përqendrohen në pjesë të caktuara të vendit ku kërkesa është më e madhe, duke mbështetur më tej misionin e qeverisë për të reduktuar pabarazitë rajonale në rezultatet shëndetësore dhe për të 'niveluar' kujdesin shëndetësor.

Duke demonstruar efektivitetin e MMC inovative në prodhimin e rezultateve me cilësi të lartë me ritëm, qendrat kirurgjikale ofrojnë një zgjidhje të shkallëzueshme dhe efikase për reduktimin e numrit të mbetur në kujdesin zgjedhor. Ndërsa qeveria vazhdon të njohë rëndësinë e zgjerimit të kapaciteteve për të trajtuar këtë ngarkesë të pazgjidhur, është thelbësore që qeveria të dëgjojë thirrjet e profesionistëve të kujdesit shëndetësor dhe organeve të tilla si RCSE, për të përdorur siç duhet qendrat kirurgjikale si një komponent kryesor i kësaj zgjidhjeje.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe