Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Програма за реновирање поддржана од Q-bital во Германија

5 октомври, 2017 година
< Назад на вести
Q-bital, меѓународната филијала на Vanguard, поддржува болница во Германија за време на реновирање

Еден од нашите мобилни капацитети Q-bital патуваше преку каналот до Дармштад во Германија, каде што ќе ја поддржи болницата преку реновирање на една од нивните постојани операциони сали.

Објектот пристигна во последната недела од септември. Првите пациенти треба да ги прими во следната недела. Ова ќе следи по периодот на пуштање во работа и тестирање. Нашиот тим тесно соработуваше со персоналот на болницата домаќин во овој критичен период. Тие се погрижија потребните тестирања и проверки да ги исполнуваат ригорозните стандарди што ги бараме од нашите капацитети. Ова обезбедува највисок квалитет на хируршка средина, што е секогаш наша цел. Овие проверки вклучуваат: пуштање во работа и валидација на системите за ракување со воздух; тестирање на снабдувањето со вода за да се осигура дека е безбедно и усогласено; тестирање и мониторинг на електрика; и упатство за персоналот на болницата за користење на внатрешната опрема и системи на единицата.

Q-bital mobile hospital deployed for refurbishment in Germany

Проектот треба да трае четири недели, за да се овозможи ефикасното реновирање на сопствениот театар на болницата да напредува без грижа за губење на хируршкиот капацитет. Мобилниот театар вклучува технологија на ламинарен проток, што овозможува поголема флексибилност од нашите стандардни театри кога болницата го закажува типот на процедури што ќе се преземат на единицата.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница