Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Како модуларните капацитети нудат зголемен капацитет

20 септември 2023 година
< Назад на вести
Додавање капацитет во рок од неколку месеци со модуларен

Без разлика дали се работи за медицински состаноци, дијагностички тестови или третмани, заостанатите работи имаат сериозни импликации врз резултатите на пациентите и целокупниот здравствен систем. Зголемената побарувачка за услуги и буџетските ограничувања доведоа до значително зголемување на времето на чекање за пациентите кои бараат медицинска помош. За да се реши овој итен проблем, имплементацијата на модуларни капацитети во NHS може да понуди остварливо решение. Модуларните објекти, монтажните структури кои можат брзо да се склопат и прилагодат, имаат потенцијал да го подобрат капацитетот на NHS, да го намалат времето на чекање и да го подобрат целокупното искуство на пациентот. 

Предизвикот на времето на чекање на NHS

NHS се бори со продолжено време на чекање за различни третмани, дијагностички тестови и специјалистички состаноци. Комбинација на фактори придонесува за ова прашање, вклучувајќи го и стареењето на населението, зголемената побарувачка за услуги, недостигот на медицински персонал, како и, што е најважно, ограничениот физички простор во традиционалните здравствени установи. Овие предизвици извршија огромен притисок врз постојната здравствена инфраструктура, што доведе до подолго време на чекање, одложени дијагнози и компромитирани исходи на пациентите. 

Придобивките од модуларните капацитети

Модуларната конструкција надвор од локацијата нуди неколку предности. Во рок од неколку месеци им обезбедува на трустовите на NHS нови згради и објекти кои се доволно флексибилни и дизајнирани за потребите на здравствената заштита нарачана.

Придобивката број еден од модуларните објекти е способноста за нивно брзо распоредување. Монтажниот карактер на модуларните згради овозможува брзо склопување и леснотија на градба. За разлика од конвенционалната конструкција, која може да трае со години, модуларните објекти можат да бидат подготвени за употреба во дел од времето. Овој забрзан процес осигурува дека може брзо да се воведе дополнителен медицински капацитет, а се однесува на непосредната потреба да се намали времето на чекање каде што има ограничена здравствена инфраструктура.

Друга клучна придобивка е економичноста на модуларното. NHS е под финансиски ограничувања и буџетите едноставно не се достапни за големи ремонти на здравствената инфраструктура, вклучувајќи го и фактот дека зградите што се реновираат или се градат ќе бидат надвор од функција долги временски периоди. Изградбата на традиционални здравствени установи е исто така скапа, а долгото време на изградба може дополнително да ги ескалира трошоците. Спротивно на тоа, модуларните објекти се поисплатливи поради нивниот рационализиран производствен процес и пократките временски рокови за изградба. Овие заштеди на трошоци може да се пренасочат кон подобрување на грижата за пациентите и дополнително намалување на времето на чекање.

Модуларните капацитети, исто така, може да се прилагодат на специфични здравствени потреби, обезбедувајќи можност за дизајнирање простори што го оптимизираат протокот на пациенти и ја зголемуваат ефикасноста. Без разлика дали станува збор за дополнителни соби за лекување, дијагностички центри или амбулантски клиники, модуларните структури може лесно да се приспособат за да ги задоволат барањата што се развиваат на болниците и здравствените установи на NHS.

Потенцијалот за пренамена на модуларните згради и нивната преносливост им овозможува на давателите на здравствени услуги да се прилагодат на променливите барања за здравствена заштита. Модуларните капацитети може да се распоредат во региони со зголемена побарувачка или области со ограничена медицинска инфраструктура, помагајќи да се распредели товарот на пациентите порамномерно и да се намали времето на чекање во регионите со висок притисок.

Понатаму, модуларните објекти можат беспрекорно да се интегрираат со постојната здравствена инфраструктура, обезбедувајќи континуитет на грижата за пациентите. Тие можат да се поврзат со болници или здравствени центри, овозможувајќи ефикасно упатување на пациентите и координирано управување со грижата.

Конечно, модуларната конструкција често вклучува еколошки материјали и енергетски ефикасни системи, усогласувајќи се со посветеноста на NHS за одржливост и, истовремено, обезбедувајќи ефикасни и достапни услуги.

Како одговор на појавата на СОВИД-19, Vanguard Healthcare Solutions стави на располагање некои дополнителни модуларни капацитети за поддршка на давателите на здравствени услуги во Европа со планирање на капацитетот и потребата за зголемена отпорност како резултат на тековната криза. Прочитајте повеќе овде: Модуларните решенија обезбедуваат дополнителен капацитет за COVID-19 - Vanguard Healthcare Solutions

Get in touch with us at [email protected] to book an appointment to discuss how Vanguard’s modular solutions can help you.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard is exhibiting at HEFMA Leadership Forum 2024

We're exhibiting at the HEFMA Leadership Forum 2024 at the International Centre, Telford on the 9th and 10th May 2024
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница