Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Планирањето вонредни ситуации за катастрофални настани и планираните проекти за одржување е задолжително

5 јули, 2019 година
< Назад на вести
Планираните програми за превентивно одржување и реновирање се императив за болничките установи, вклучително и операционите сали за да се избегнат катастрофални настани кои можат да предизвикаат непоправлива штета на болничкиот имот, скапи технологии за медицински помагала и да резултираат со потенцијално компромитирачка грижа за пациентите.

Неодамнешните извештаи истакнаа дека речиси половина од англиските болнички фондови пријавиле дека грижата за пациентите била одложена или нарушена во минатата година како резултат на проблеми со зградата или опремата, според документите добиени во рамките на барањата за слобода на информации (СПИ).

Медицинските лидери предупредија дека овие проблеми ги ставаат операционите сали надвор од акција и создаваат дополнителни одложувања за 4,3 милиони пациенти на листите на чекање на NHS, што предизвикува нивното здравје уште повеќе да се влошува.

Портпаролот на Кралскиот колеџ за хирурзи коментираше: „Сè што дополнително го одложува третманот, на пример затворање на операционите сали поради дефекти на инфраструктурата, канализацијата е многу загрижувачко“.

„Времето поминато на чекање за операција може да биде исклучително стресен период во животот на пациентите. Тоа може да има огромно влијание врз нивниот квалитет на живот и може да доведе до дополнително влошување на нивното здравје“.

Дејвид Кол, главен извршен директор на Vanguard Healthcare Solutions, рече:

„Нашите колеги во NHS се под зголемен притисок да испорачуваат сè повеќе услуги од година во година, одржувајќи ги одличните стандарди за третман и грижа за пациентите по кои е позната NHS.

„Предизвиците околу имотот и објектите што одговараат на намената и понатаму се загрижувачки. Настаните вклучувајќи поплави, протекување канализација, уривање на тавани и дефект на основните електрични и воздушни услуги може да имаат значително влијание врз ефективно функционирање на услугата, вклучувајќи операции и дијагностика.

„Постојаното пренасочување на капиталните буџети за да се поддржат оперативните буџети со недоволно ресурси треба да престане за да им се овозможи на тимовите на NHS правилно да планираат како да одржуваат во голема мера застарен имот на NHS“.

Иако финансирањето е од суштинско значење, јасно е дека е потребно ригорозно планирање на имотот, вклучувајќи планирано превентивно одржување и поголеми проекти за реновирање. За извршување на овие работи потребни се периоди на застој, а тоа потенцијално може дополнително да влијае на навременото доставување на нега. Ова е онаму каде што е соодветно планирање за вонредни ситуациипотребно е да се обезбеди континуитет на грижата за пациентот.

Дополнителен коментар за ова може да се прочита на: https://www.independent.co.uk/news/health/hospital-cuts-sewage-leaks-flooding-nurses-tory-cuts-austerity-labour-a8986986.html

Овие врски се обезбедени како погодност и за информативни цели само; тие не претставуваат одобрување или одобрение од Vanguard Healthcare Решенија на кој било од производите, услугите или мислењата на корпорацијата илиорганизација или поединец. Vanguard Healthcare Solutions не сноси одговорност за точноста, законитоста или содржината на надворешната страница или за онаа на следните врски.Контактирајте ја надворешната страница за одговори на прашања во врска со неговата содржина.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница