Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Ланкашир наставни болници NHS Trust

Пакет за интервентна радиологија во наставните болници во Ланкашир, NHS Trust.

Потребата 

Болницата требаше да влезе во период на реновирање и беше од суштинско значење интервентните радиолошки процедури да продолжат во тој период. Беше потребен дополнителен капацитет за минимум 19 месеци, не само за радиолошките процедури туку и за намалување на листите на чекање во неврохирургијата. 

Планот

Планот беше да се испорача и инсталира хибридна операциона сала во согласност со HTM во декември 2021 година. Болницата ќе продолжи да ги користи нивните сегашни капацитети додека не заврши изградбата. Можевме да обезбедиме дополнителна операциона сала за само 12 недели од договорот до предавањето, обезбедувајќи му на Trust значителни заштеди на трошоците и ефикасноста.

Решението

Дизајнот на модуларниот театар беше заштитен од иднината, изграден според ISO5 стандардите со 25 промени на воздухот на час, со сите приклучоци за медицински гас и систем за чистење како стандард. Театарот беше конфигуриран да го опфати потребниот заштитен и оперативен штанд. Обезбедувањето на опремата за сликање беше вклучено во договорот, при што Vanguard работи во партнерство со Philips.

Ние, исто така, обезбедивме CDM и проектен менаџмент, работејќи со тимот на Trust за развој, дизајн, пуштање во работа и предавање на објектот, како и изградба на целосен интерфејс на коридорот за поврзување. 

Локацијата на болницата беше оградена од три страни со зафатени клинички области, вклучително и одделение за COVID-19, кое бараше посебно внимание, како што се планирање сина рута, одржување на поврзаноста со постоечките клинички области, барања за здравје и безбедност на локацијата за повеќекратна употреба, безбедни работни практики за COVID-19 и работа во области чувствителни на бучава.  

Исходот

Објектот беше дизајниран да испорачува сложени интервентни радиолошки третмани и невролошки процедури, вклучително и операција на 'рбетниот столб. Високото задоволство на болничкиот персонал и од квалитетот на изградбата и од реализацијата на проектот резултираше со налог да се изгради втора модуларна операциона сала на терен во 2023 година. 

Нашето партнерство со Philips

Соработувавме со Филипс да обезбеди хибридна операциона сала во согласност со HTM опремена со систем за сликање Philips FlexMove. Заедно се погриживме театарот да биде заштитен од иднината со ултра чист систем за вентилација и рендгенски оклоп. Го дизајниравме таванот со под-структура за засилување за да може да се монтира опремата за сликање и да се зајакне подот за да се инсталира специјализирана фиксна операциона маса.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Градската болница во Питерборо

Иновативната установа за „предавање на брза помош“ го зголемува капацитетот на пациентите во зафатени времиња и овозможува персоналот на брзата помош да биде прераспореден за да одговори на повиците на 999.
Прочитај повеќе

Болница Дерифорд, Плимут

Мобилно и модуларно хируршко решение со мешан модалитет е инсталирано во соработка со University Hospitals Plymouth NHS Trust за да се обезбеди дополнителен офталмолошки капацитет во болницата Дерифорд.
Прочитај повеќе

Општата болница Ферфилд, Бури

Програма за изборни реформи во Големиот Манчестер, пакет за ендоскопија со двојна процедура.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница