Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Lancashire Teaching Hospitals NHS Trust

Kompleti i radiologjisë intervenuese në Lancashire Teaching Hospitals NHS Trust.

Nevoja 

Spitali ishte gati të hynte në një periudhë rinovimi dhe ishte thelbësore që procedurat intervenuese të radiologjisë të vazhdonin gjatë kësaj kohe. Duhej një kapacitet shtesë për të paktën 19 muaj, jo vetëm për procedurat e radiologjisë, por edhe për të reduktuar listat e pritjes në neurokirurgji. 

Plani

Plani ishte për të ofruar dhe instaluar një objekt teatri operativ hibrid në përputhje me HTM në dhjetor 2021. Spitali do të vazhdonte të përdorte pajisjet e tij aktuale derisa të përfundonte ndërtimi. Ne ishim në gjendje të siguronim sallën operative shtesë në vetëm 12 javë nga kontrata në dorëzim, duke i siguruar Trustit kursime të konsiderueshme në kosto dhe efikasitet.

Zgjidhja

Dizajni i teatrit modular ishte i mbrojtur për të ardhmen, i ndërtuar sipas standardeve ISO5 me 25 ndryshime ajri në orë, me të gjitha lidhjet e gazit mjekësor dhe një sistem pastrimi të përfshirë si standard. Teatri u konfigurua për të përfshirë kabinën e nevojshme mbrojtëse dhe operative. Sigurimi i pajisjeve të imazhit ishte përfshirë në kontratë, me Vanguard që punon në partneritet me Philips.

Ne gjithashtu siguruam CDM-në dhe menaxhimin e projektit, duke punuar me ekipin e Trustit për zhvillimin, projektimin, komisionimin dhe dorëzimin e objektit, si dhe ndërtimin e një ndërfaqeje të plotë të korridorit lidhës. 

Vendi i spitalit ishte i rrethuar nga tre anët nga zona klinike të ngarkuara, duke përfshirë një pavijon për COVID-19, i cili kërkonte konsideratë të veçantë si planifikimi i rrugës blu, ruajtja e lidhjes me zonat ekzistuese klinike, kërkesat e shëndetit dhe sigurisë së vendit për shumë përdorime, praktikat e punës të sigurta për COVID-19 dhe duke punuar në zona të ndjeshme ndaj zhurmës.  

Rezultati

Objekti është projektuar për të ofruar trajtime komplekse ndërhyrëse radiologjike dhe procedura neurologjike, duke përfshirë kirurgjinë e shtyllës kurrizore. Kënaqësia e lartë e stafit të spitalit si me cilësinë e ndërtimit ashtu edhe me realizimin e projektit ka rezultuar në një urdhër për të ndërtuar një sallë të dytë operative modulare në vend në 2023. 

Partneriteti ynë me Philips

Ne kemi bashkëpunuar me Philips për të ofruar një ambient sallon operativ hibrid në përputhje me HTM të pajisur me një sistem imazhi Philips FlexMove. Së bashku siguruam që teatri të ishte i mbrojtur nga e ardhmja me një sistem ventilimi ultra të pastër dhe mbrojtje me rreze X në vend. Ne projektuam tavanin me një nënstrukturë për përforcim, në mënyrë që pajisjet e imazhit të mund të montoheshin dhe të përforconim dyshemenë për të instaluar një tavolinë operative fikse të specializuar.

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Spitali i qytetit Peterborough

Një strukturë inovative e "dorëzimit të ambulancës" rrit kapacitetin e pacientit në kohë të ngarkuara dhe mundëson që stafi i ambulancës të ridislokohet për t'iu përgjigjur thirrjeve 999.
Lexo më shumë

Spitali Derriford, Plymouth

Një zgjidhje kirurgjikale e lëvizshme dhe modulare me modalitet të përzier është instaluar në bashkëpunim me Spitalet Universitare Plymouth NHS Trust për të ofruar kapacitet shtesë oftalmike në Spitalin Derriford.
Lexo më shumë

Spitali i Përgjithshëm Fairfield, Bury

Programi i Reformës Zgjedhore të Mançesterit të Madh, komplet endoskopie me procedura të dyfishta.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe