Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт
Дома

Театарски лекар

Како театарски лекар, ќе бидете одговорни за обезбедување грижа за пациентите на мобилните објекти Vanguard во име на болницата домаќин.

Ние сме британски, во приватна сопственост, меѓународни даватели на клинички услуги и инфраструктура што ги поддржуваме клиентите за здравствена заштита низ ОК и во светот.

Нашите наменски дизајнирани и изградени модуларни и мобилни капацитети им обезбедуваат на нашите клиенти нови или заменети оперативни сали, одделенија, апартмани за ендоскопија и единици за деконтаминација и дијагностика. Како дел од нашето решение за нашите клиенти, ние исто така ги поддржуваме со клинички тимови и опрема.

Со брзо растечки тим од преку 150 колеги на меѓународно ниво, нашите вредности дефинираат како работиме со нашите клиенти, внатрешно и надворешно: фокусирани на пациентите; Иновативен; Одговорен; Страствен; Тимска работа.

Ни се придружувате во возбудлив дел од нашето патување додека растеме и диверзифицираме.

Резиме на работа

Како театарски лекар, ќе бидете одговорни за обезбедување грижа за пациентите на мобилните објекти Vanguard во име на болницата домаќин. Ќе имате тековно искуство во најмалку две од главните области на работа, анестетици, хируршки чистење, закрепнување и ендоскопија.

Одговорностите вклучуваат секогаш одржување на безбедна и ефикасна работна средина и обезбедување дека се одржуваат високи стандарди на стручност и професионализам во сите клинички активности. Ова ќе се направи преку ригорозна и доследна примена на политиките и процедурите на болницата на компанијата и клиентите.

Можеби ќе треба да работите како дел од тимот Vanguard, како единствен претставник на Vanguard во тимот на болницата домаќин или олеснувач на единицата.

Флексибилност 

Објавата бара флексибилност бидејќи вклучува значително патување во ОК, вклучително и ноќевања и време надвор од дома.

Клучни одговорности

 • Покажете познавање на единиците Vanguard вклучувајќи дневни, неделни и месечни проверки.
 • Обезбедување дека единицата останува оперативна со тоа што ќе се уверите дека целата опрема и системи на единицата функционираат правилно и дека околината е безбедна и чиста.
 • Известување за инциденти каде што е соодветно.
 • Развијте клиничка пракса преку споделување знаење со копрофесионалци и учествувајте во процесот на клиничка ревизија.
 • Развијте и одржувајте добра комуникација и односи со сите колеги во Vanguard и целиот персонал на локациите на клиентите.
 • Претставувајте ја компанијата секојдневно во болницата за клиенти.
 • Подготвеност да се научат комплементарни вештини за да се вклучат ендоскопија и нега на одделението.
 • Да се работи во ендоскопија или околина кога е потребно.
 • Да дејствува како Пожарникар на единицата според описот на работата на Vanguard Fire Warden, како што се бара.
 • Сите други разумни должности од кои се бара да ги извршите.
 • Погрижете се да се одржува личниот континуиран професионален развој и соодветната професионална регистрација.
 • Од сите вработени се очекува постојано да промовираат и да работат во рамките на рамката за управување со квалитет на Vanguard

Знаење, вештини и искуство

Суштински
 • Професионална, релевантна квалификација поврзана со оваа област на работа (NMC HCPC) со ажурирана регистрација.
 • Искуство во две од следниве: анестетик; хируршки пилинг; закрепнување со подготвеност да се обучуваат во трета компетентност.
 • Покажано клиничко искуство и компетентност во операционите сали.
 • Носител на актуелна целосна возачка дозвола од ОК.
 • Флексибилен и прилагодлив пристап со способност за прилагодување во постојано менување на средини.
 • Проактивен и самомотивиран со подготвеност да научи нови вештини.
 • Поседуваат високо ниво на самосвест.
 • Способност за работа самостојно и во тим.
 • Разбирање на тековната практика во здравството.
 • Управување со односи и комуникациски вештини.
 • Вештини на Microsoft Office за вклучување на MSExcel, MSWord.
Пожелно
 • Ажурирана релевантна задолжителна обука, на пр.: рачно ракување; реанимација; контрола на инфекција.

Нашите придобивки

Начин на живот

Годишен одмор
 • 5 недели годишно (април – март) + банкарски одмори во Обединетото Кралство. + опција за купување / продавање 1 недела годишен одмор.
Автомобил
 • Додаток или службена кола
Шема за попуст на вработените
 • Онлајн попуст шема за провајдери на мало, здравје, одмор и начин на живот
Обезбедување на живот
 • 4 x Годишна плата, до 75 години
пензија
 • Придонес на компанијата од 5%. Придонесите на вработените се 5% кои можат да се зголемат во секое време.
Пријателски на семејството
 • Породилно отсуство и законска плата
 • Татковско отсуство и законска плата
 • Заедничко родителско отсуство и законска плата
Признание на вработените
 • Vanguardian награди
 • Настани за прослава на персоналот
 • Награди за долг стаж
 • Шема за упатување на вработени

Еколошки, социјални и владеење

ЕСГ

Ние ги сфаќаме нашите одговорности сериозно и работиме во партнерство со ARK Business Conservation Projects и Year Hear, имаме можности членовите на тимот да се вклучат во активности и иницијативи кои ја поддржуваат нашата стратегија за ESG: вклучително и волонтерски денови; придонес за животната средина и одржливи проекти.

Благосостојба

Плати за боледување
 • До 4 недели целосна плата (по 3 години стаж).
КОВИД-19
 • Ја поддржуваме програмата за вакцинација и ги охрабруваме сите вработени да се вакцинираат.
 • За потврден КОВИД, отсуството од боледување се плаќа вклучително и во рамките на пробниот период.
Јаболки од грип
 • Рефундирани во целост
План за готовина за здравствена заштита (вклучува алтернативни терапии)
 • Повратете ги парите од вашите секојдневни медицински трошоци - стоматолошки, оптички, хироподија, професионална терапија (која вклучува физиотерапија, остеопатија, хиропрактика, хомеопатија, хипнотерапија и рефлексологија) специјални консултации и тестови, здравствен скрининг, онлајн проценка на животниот стил.
 • GP 24/7 пристап со светско покривање и приватна услуга за рецепти.
 • Програма за помош на вработените, која вклучува доверливо советување и услуга за помош.
Шема од циклус до работа
 • Шема за жртвување на плата која ви овозможува да купите нов циклус до вредност од 1000 фунти
Прва помош за ментално здравје
 • Ние обучивме прва помош за ментално здравје низ целата организација.

Развој

Годишни професионални членства
 • Ние враќаме едно професионално членство/претплата годишно.
Договори за студирање
 • Ние поддржуваме многу членови на нашиот тим со професионално учење како дел од нивниот развој на кариерата.
Платена задолжителна обука
 • За целиот клинички персонал, одржуваме годишна задолжителна обука за време на викендот и таа се плаќа по соодветната стапка за прекувремена работа.

Како да аплицирате

Ако сте иновативен и страстен лекар, би сакале да слушнеме од вас. За повеќе информации или за аплицирање, доставете го вашето CV и пропратно писмо, вклучувајќи ги очекувањата за плата, на: [email protected]

Аплицирајте за оваа позиција

Театарски лекар

На национално ниво
Цело време
Постојана
Пријавете се

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница