Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Zgjidhje fleksibël për rritjen e kapacitetit të zonës së gjelbër

29 maj, 2020
< Kthehu te lajmet
Ndërsa kriza më e menjëhershme mund të ketë përfunduar, shumë spitale vazhdojnë të kujdesen për një numër të madh pacientësh Covid-19, me raporte që thonë se rreth 251 TP4T shtretër të njësisë së kujdesit intensiv duhet të mbahen për këtë qëllim.

Me rënien e numrit të rasteve me Covid-19, spitalet dhe operacionet e mjekëve të përgjithshëm kanë filluar të përgatiten për të rifilluar takimet rutinë dhe procedurat e planifikuara, si kirurgjia elektive, endoskopia, testet diagnostike dhe skanimet. Megjithatë, gjërat mbeten shumë larg nga 'biznesi si zakonisht'.

Ndërsa kriza më e menjëhershme mund të ketë mbaruar, shumë spitale vazhdojnë të kujdesen për një numër të madh pacientësh Covid-19, me raporte që thonë se rreth 251 TP4T shtretër të njësisë së kujdesit intensiv duhet të mbahen për këtë qëllim. Ekziston gjithashtu një perspektivë reale për një valë të dytë, e cila – sipas një numri ekspertësh, duke përfshirë shefin e mjekësisë angleze,Profesor Chris Whitty – ka potencialin të jetë edhe më vdekjeprurës se i pari.

Në të njëjtën kohë, listat e pritjes për procedurat zgjedhore po rriten dhe ka të ngjarë të vazhdojnë të rriten edhe kur operacioni i planifikuar të rifutet, pasi shumë spitale nuk do të jenë në gjendje të kthehen menjëherë në të njëjtin nivel aktiviteti si përpara krizës. Disa raporte sugjerojnë se listat e pritjes për procedurat zgjedhore mund të arrijnë në 10 milionë deri në fund të këtij viti. Si rezultat, spitalet janë nën presion në rritje për të rifilluar këtë lloj kujdesi sa më shpejt të jetë e mundur.

Vetë termi 'procedura zgjedhore' po bëhet gjithnjë e më mashtruese. Kjo nënkupton që pacientët kanë një zgjedhje nëse do të vazhdojnë apo jo me një operacion. Realiteti është se shumë nga ata pacientë do të përjetojnë dhimbje dhe dëmtime kronike gjithnjë e më shumë në jetën e tyre, dhe shumica nuk do ta konsiderojnë procedurën e tyre një zgjedhje, por një domosdoshmëri në rritje.

Një sfidë kryesore me të cilën po përballen spitalet tani në përgatitjen për të rifilluar kujdesin zgjedhor, është se si t'i mbajnë të sigurt pacientët dhe stafin nga rreziqet që lidhen me ekspozimin ndaj Covid-19, veçanërisht duke pasur parasysh faktin se shumë nga pacientët që kërkojnë kirurgji ose trajtim janë më të vulnerabël ndaj sëmundjes për shkak të kushteve të tjera shëndetësore. Ekziston gjithashtu rreziku që pacientët ose vizitorët nga jashtë do ta sjellin virusin në zona të pastra të spitalit, siç mund të ndodhin edhe klinicistët që duhet të udhëtojnë midis vendeve.

Qasja në teste për stafin dhe pacientët përpara kryerjes së procedurave do të jetë e rëndësishme, por kohët e gjata të kthimit që përjetohen aktualisht për analizimin e testeve mund të shtojnë më tej kohën e pritjes dhe rrezikojnë anulimin e operacionit nëse rezultatet nuk kthehen në kohë.

Menaxhimi i presionit në hapësirën fizike mund të jetë gjithashtu i vështirë, pasi do të ketë nevojë për të ruajtur distancën e sigurt sociale në zonat klinike. Në shumë raste, objektet spitalore janë ripërdorur ose ridizajnuar për t'u përballur me krizën dhe hapësira e brendshme mund të ndahet në zona 'E gjelbërta' dhe 'E kuqe', të cilat do të duhet të qëndrojnë të fiksuara edhe për disa kohë. Kjo, së bashku me rritjen e kohës që kërkohet për të ndryshuar PPE dhe për të kryer pastrimin e plotë të dhomave të procedurave ndërmjet operacioneve, do të ulë ndjeshëm produktivitetin në ato spitale që rifillojnë procedurat zgjedhore.

Shumë spitale do të kenë mjekë dhe staf të mjaftueshëm për t'u rikthyer në nivelet e aktivitetit para-COVID, por me produktivitetin e reduktuar nuk do të mund ta bëjnë këtë pa kapacitet fizik shtesë. Nga do të vijë ky kapacitet shtesë dhe si do të ndikojë udhëtimi i pacientit për kirurgji elektive në stafin ekzistues dhe fluksin e pacientëve?

Një zgjidhje e mundshme mund të jetë shikimi i opsioneve fleksibël të infrastrukturës së kujdesit shëndetësor. Një sallë operative e lëvizshme mund të përmirësojë zonat e gjelbra të spitaleve duke siguruar një hapësirë të sigurt larg zonave të kuqe Covid-19 brenda vetë spitalit. E kombinuar me një repart të lëvizshëm ose modular, i cili gjithashtu mund të strehojë zona të stafit, kjo mund të sigurojë një zonë të plotë të gjelbër të pavarur ku procedurat mund të ndërmerren në mënyrë të sigurtë, pa ushtruar presion shtesë në pjesët e tjera të spitalit.

Dr Hans Kluge, i cili është drejtor për rajonin evropian të OBSH-së, tha së fundmi në një intervistë me The Daily Telegraph se tani është "koha për përgatitje, jo për festë". Ai theksoi se, megjithëse numri i rasteve të Covid-19 në vende si Britania e Madhe, Franca dhe Italia kishte filluar të binte, kjo nuk do të thotë se pandemia po i vinte fundi dhe se vendet duhet ta përdorin këtë kohë për të filluar ngritja e kapaciteteve në spitale, kujdesin parësor dhe njësitë e kujdesit intensiv.

Meqenëse pandemia dhe ngarkesat e mbetura që rezultojnë kanë sjellë nevojën për kapacitet shtesë të përkohshëm, ka kuptim të merren parasysh opsionet fleksibël të kujdesit shëndetësor që lejojnë spitalet të rriten në bazë të nevojave të tyre. Pajisjet e lëvizshme dhe modulare mund të përdoren ose në baza të përkohshme ose gjysmë të përhershme, sipas nevojës.

Vanguard Healthcare Solutions ofron objektet e përkohshme për të mbështetur ofruesit e kujdesit shëndetësor kur nevojiten kapacitete shtesë për të shkurtuar listat e pritjes, për të dekantuar një teatër ekzistues ose në përgjigje të një situate krize dhe ka qenë një partner i besuar i NHS për më shumë se 20 vjet.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard po ekspozon në Healthcare Estates 2024

Konferenca dhe ekspozita e Institutit të Inxhinierisë së Kujdesit Shëndetësor dhe Menaxhimit të Pasurive (IHEEM) - 8 dhe 9 tetor 2024, Manchester Central.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024

Ne po ekspozojmë në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024 në Qendrën Ndërkombëtare, Telford më 9 dhe 10 maj 2024
Lexo më shumë

Një strukturë inovative "dorëzimi i ambulancës" po ndihmon Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore të përmirësojë përvojën e pacientit

Vanguard Healthcare Solutions ofroi një strukturë inovative të "dorëzimit të ambulancës" për Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore, i cili tashmë ka mbështetur më shumë se 15,000 pacientë.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe