Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилното кино е поставено за да помогне во намалувањето на зимските притисоци

11 декември, 2018 година
< Назад на вести
Фондацијата Фондација се подготвува за зимските притисоци со додавање на мобилна театарска единица која ќе му помогне да го зголеми својот оперативен капацитет за околу 120 процедури месечно.

Фондацијата труст се подготвува за зимски притисоци со додавање на а мобилен театар единица која ќе и помогне да го зголеми својот оперативен капацитет за околу 120 процедури месечно.

Северен Линколншир и Goole NHS Foundation Trust (NLaG) го испорача мобилниот театар Vanguard Healthcare Solutions на почетокот на ноември и тој стана целосно оперативен на 26 ноемврити, кога го пречека својот прв пациент.

Театарот му помага на Фондот да врши дополнителни 30 операции неделно, обезбедувајќи услуги за пациентите низ Сканторп, Гримсби и Гул и ќе се користат за процедури за урологија, гинекологија и општа хирургија.

Предвидено е да биде на лице место шест месеци и повеќе од 700 луѓе треба да имаат корист за време на неговото време на локацијата во Гул и Окружната болница.

Дизајниран и изграден од Vanguard, театарот обезбедува сала за анестезија, операциона сала, област за чистење, двокреветна област за обновување во првата фаза, еколошки воздух филтриран со ХЕПА, интегрирани банки за медицински гас, соблекувална и помошни области.

Членовите на клиничкиот тим Vanguard ги поддржуваат сопствените хирурзи и анестезиолози на Труст.

Новиот театар е инсталиран на страната на главната болница до паркингот на персоналот и е беспрекорно поврзан со зградата на главната болница преку нарачан и наменски изграден коридор за поврзување за пациентите да се чувствуваат дека театарот е дел од болницата.

Кери Керол, помошник директор за стратегија и планирање во NLAG, рече: „Работевме напорно зад сцената планирајќи го зимскиот период и среќни сме што го зголемивме нашиот капацитет за лекување на пациенти преку користење на овој мобилен театар“.

Шели Бредбурн, театарска сестра во болницата Гул, рече: „Клиничкиот тим овде во болницата ја поздрави дополнителната установа и тоа значи дека можеме да видиме повеќе пациенти и се надеваме дека, во текот на зимата, нема да видиме дека процедурите треба да се одложуваат или откажат. ”

Симон Сквирел, виш менаџер за сметки во Vanguard, рече: „Задоволни сме што успеавме да го обезбедиме овој зголемен капацитет за NLaG и што можеме да обезбедиме клиничка средина за поддршка на пропусната моќ на пациентите“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница