Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Trust се подготвува за зимски притисок со инсталација на мобилниот кино

12 ноември, 2018 година
< Назад на вести
ФОНДАЦИОНИОТ труст се подготвува за зимските притисоци со додавање на мобилна театарска единица која ќе го зголеми својот оперативен капацитет за дополнителни 120 процедури месечно.

ФОНДАЦИЈА Труст се подготвува за зимски притисоци со додавање на а мобилна театарска единица со што ќе го зголеми својот оперативен капацитет за дополнителни 120 процедури месечно.

Северен Линколншир и Goole NHS Foundation Trust (NLaG) го презеде мобилното кино Vanguard Healthcare Solutions претходно овој месец. Тој ќе биде целосно оперативен до крајот на ноември по завршувањето на тестирањето и изградбата на коридори за поврзување.

Театарот ќе му дозволи на Trust да врши дополнителни 120 операции месечно, обезбедувајќи услуги за пациентите низ Сканторп, Гримсби и Гул. Предвидено е да биде на лице место шест месеци и повеќе од 700 луѓе треба да имаат корист за време на неговото престојување во болницата Гул.

Дизајниран и изграден од Vanguard, театарот обезбедува сала за анестезија, операциона сала, област за чистење, двокреветна област за обновување во првата фаза, еколошки воздух филтриран со ХЕПА, интегрирани банки за медицински гас, соблекувална и помошни области.

Откако ќе биде целосно оперативен, театарот ќе се користи за процедури вклучувајќи општа хирургија, урологија, гинекологија и ортопедија. Покрај тоа, членовите на клиничкиот тим Vanguard ќе ги поддржуваат сопствените хирурзи и анестезиолози на Фондот. Новиот театар ќе биде поставен на страната на главната болница во непосредна близина на паркингот на персоналот. Ќе има наменски изграден коридор за поврзување за пациентите да се чувствуваат дека театарот е дел од болницата.

Пем Клипсон, директор за стратегија, планирање и перформанси, рече: „Работиме напорно зад сцената планирајќи го зимскиот период; овој мобилен театар е креативно решение за градење дополнителен капацитет во нашите театри со што ќе се осигури дека можеме да гледаме повеќе луѓе. Ова е целосно функционален мобилен театар, каков што се користел на многу локации низ земјата.

„Наш приоритет е да обезбедиме безбедна и ефикасна нега. Овој дополнителен театар ќе помогне да се обезбеди капацитет во текот на зимскиот период, со 10 сесии неделно, што ќе ни овозможи да лекуваме околу 120 повеќе пациенти месечно“.

Сајмон Сквирел, виш менаџер за сметки на Vanguard, рече: „Среќни сме што успеавме да го обезбедиме овој зголемен капацитет за болницата Goole и што можеме да обезбедиме клиничка средина која е со најдобар квалитет и во однос на капацитетите и персоналот .“

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница