Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилен ламинарен тек и мобилна клиника инсталирани во болницата Чаринг Крос

11 април, 2022 година
< Назад на вести
Мобилен ламинарен тек и мобилна клиника се инсталирани во партнерство со Империал колеџ здравствена грижа NHS Trust за да се обезбеди дополнителен хируршки капацитет во болницата Чаринг Крос

Водечкиот давател на здравствени простори во ОК, Vanguard Healthcare Solutions, испорача решение за мобилно кино на болницата Чаринг Крос во партнерство со Труст за здравствена заштита на Империјалниот колеџ NHS. Решението има за цел да му овозможи на трустот да гледа повеќе пациенти додека има дополнителен капацитет да заврши посложени процедури со ниска сложеност.

Мобилен операциона сала со ламинарен тек и мобилна клиника од Vanguard се инсталирани во болницата Чаринг Крос. Објектот ќе се користи за офталмолошки процедури, обезбедувајќи дополнителен хируршки капацитет во рамките на главната болница за посложени процедури.

Дизајниран, изграден и инсталиран од Vanguard, мобилното кино со ламинарен проток вклучува просторија за анестезија, операциона сала, простор за опоравување во првата фаза и места за менување и помошни кадри. Театарот за ламинарен проток Vanguard произведува еколошки воздух филтриран со ХЕПА, во согласност со EUGMP од степен А. Ова овозможува до 600 промени на воздухот на час поминувајќи над пациентот и 25 промени на свеж воздух.

Комбинацијата на мобилно решение за театар и клиника создава дополнителен простор за амбуланти. Објектот ќе работи 6 дена неделно и ќе биде во функција една година, што ќе му овозможи на Фондот да гледа и лекува повеќе пациенти.

Никола Вајлс, водач за отпорност на дивизионални системи и тренер за подобрување во Империал колеџот за здравствена заштита NHS Trust, рече: „Vanguard го донесе објектот во болницата Чаринг Крос во средината на февруари и за помалку од 4 недели бевме подготвени да ги пречекаме нашите први пациенти. Тимовите за инсталација и пуштање во работа работат во соработка со персоналот на Trust и дадоа непроценлива поддршка за подготовка на нашиот тим за театри“.

Максин Лосон, Менаџер за сметки Југ за Vanguard рече: „Секој проект на кој работиме е уникатен и прилагоден на клиентот. клиентот.

Воодушевени сме што ја гледаме инсталацијата на мобилната установа и со нетрпение очекуваме да видиме зголемување на офталмолошките процедури во болницата како резултат“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница