Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Компанијата за медицинска технологија доби место во Националната рамка

17 април, 2019 година
< Назад на вести
Vanguard Healthcare Solutions со задоволство објавува дека му е доделено место во националната рамка за да обезбеди клинички управувани услуги.

Vanguard Healthcare Solutions со задоволство објавува дека му е доделено место во националната рамка за да обезбеди клинички управувани услуги.

Компанијата, една од водечките компании за медицинска технологија во Обединетото Кралство, е доделена на NHS SBS' (NHS Shared Business Services) Договор за клинички управувани услуги. Рамковниот договор предвидува широк опсег на клинички управувани услуги, услуги за управувано одржување и консултантски услуги за поддршка на Управувани услуги (Лот 1). Рамката опфаќа период од четири години од 1 јануари 2019 до 31 декември 2023 година со одредба да се продолжи за дополнителни 12 месеци.

Vanguard соработува со NHS и давателите на здравствени услуги во ОК и Европа речиси 20 години.

Обезбедува високо обучен персонал за поддршка и висококвалитетни привремени клинички средини како што се операциони сали, апартмани за ендоскопија, единици за деконтаминација на ендоскоп, дневна хирургија, клиники и простор на одделот. Овие единици се целосно опремени и одржувани. Решенијата се дизајнирани да му помогнат на NHS да го зголеми клиничкиот капацитет и капацитетот на пациентите. Ова може да помогне во намалувањето на времето на чекање на процедурите и намалување на притисокот врз услугите на NHS на првата линија.

Мобилните клинички единици Vanguard можат да го зголемат клиничкиот капацитет и во планирани и во итни ситуации.

Комерцијален директор на Vanguard, Линдзи Дрансфилд, рече: „Среќни сме што можеме да објавиме дека нашата апликација за ставање во националната рамка за обезбедување клинички управувани услуги низ ОК е успешна.

„Нашите услуги обезбедуваат дополнителни решенија за трустовите низ целата земја кога бараат опции за управување со капацитет - или да го зголемат капацитетот за решавање на листите на чекање или да обезбедат услугите да продолжат непречено за време на период на реновирање,

„Трустовите кои се занимаваат со оваа рамка ќе имаат можност да користат решенија како нашето за да им помогнат да ги решат проблемите со кои може да се сретнат околу одржувањето или подобрувањето на капацитетот, или навистина, доколку има итна потреба од клинички простор поради непредвиден настан.

„Во моментов работиме со десетици трустови низ целата земја и со нетрпение очекуваме да работиме со нив, и со други, за да изградиме решенија кои на крајот помагаат да се обезбедат најдобрите услуги за пациентите.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard is exhibiting at HEFMA Leadership Forum 2024

We're exhibiting at the HEFMA Leadership Forum 2024 at the International Centre, Telford on the 9th and 10th May 2024
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница