Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Лансирање на иновативни модуларни дијагностички центри за заедницата

7 јуни, 2021 година
< Назад на вести
На крајот на 2020 година, NHE England го објави планираното вклучување на дијагностички центри на заедницата (CDH), дознајте што може да понуди Vanguard

Соопштението на NHS Англија на крајот на 2020 година за планираното излегување од Дијагностички центри на заедницата (CDH), следејќи ги препораките на Сер Мајк Ричардс во неговиот извештај, „Дијагностика: Обнова и обновување – Извештај од независен преглед на дијагностички услуги за NHS Англија“, претставува значајна можност за здравствениот систем да се трансформира и да ги зајакне своите дијагностички капацитети и услуги.

Дијагностички центри на заедницата, исто така познат како „едношалтерски продавници“, ќе бидат дијагностички објекти лоцирани подалеку од акутните болнички поставки за поддршка на дијагностички капацитет, како во услугите за тестирање така и за лекување. Иновативните центри се наменети да го намалат притисокот врз акутните поставки: обезбедување на безбедни објекти за Ковид за ранливите пациенти да пристапат до здравствени услуги, опремување на NHS со алатки за справување со заостанатите елективна нега и овозможување на поединците да имаат побрз и поефикасен пристап до здравствените услуги. .

Нарачаните модуларни јадра и краци на Vanguard нудат совршено решение за успешна испорака на CDH. Како експерти за испорака на мобилна и модуларна здравствена заштита, Vanguard Healthcare Solutions има експертиза и способност да го поддржи планираното ширење на ЦДХ низ Англија, а ние сме посветени да го водиме патот во обезбедувањето иновативна грижа во заедницата со користење на ова огромно искуство и работа во соработка со NHS и други поврзани партнери за да се реализира потенцијалот на CDH во зајакнувањето на здравствениот сектор.

Нашите модуларни и мобилни капацитети ќе обезбедат витална и неопходна флексибилност за овие центри да одговорат на променливите барања во заедниците. Способноста да се одговори на променливите потреби на заедницата е критичен фактор во започнувањето на ЦДХ - што ни овозможува да се справиме со кризи и епидемии како СОВИД-19 многу побрзо и поефективно во корист на пошироката заедница. Способноста да се прилагодат овие објекти со минимална работа, исто така, ја зголемува долговечноста на центрите, овозможувајќи им да станат трајна карактеристика на нашиот одговор на здравствената заштита, а не само одговор на COVID-19.

Употребата на модуларни и мобилни единици при објавувањето на CDH дава многу придобивки, како што е брзината на испорака. Модуларните и мобилните капацитети ќе ни овозможат да го зголемиме обемот и стапката со која можеме да испорачаме ЦДХ, со модерните методи на градба што ги испорачуваат единиците до 30 до 50 проценти побрзо од традиционалните објекти од тули и малтер. Оваа разлика во времето на испорака ќе ни овозможи да пласираме CDH низ Англија за неколку месеци, наместо за неколку години, како што би било случај со традиционалната конструкција.

Покрај здравствените партнери, вклучително и NHS и NHS Trusts, локалните власти, групите за клиничко пуштање во работа, пренесените администрации и други, Vanguard Healthcare Solutions се обидува да работи заеднички за поддршка на испораката на CDHs низ регионите и интегрираните системи за нега во Англија кои се приспособени на секој области единствени и специфични потреби. Работејќи заедно со партнерите, Vanguard ќе може да дизајнира, испорача и, исто така, да ги зголеми капацитетите за да одговори на постојано променливите потреби на заедниците, обезбедувајќи ја нашата недвосмислена поддршка на NHS додека се приближуваме до овој период на реформи во здравствената заштита.

Нашиот трансформативен пристап кон модуларната и мобилната здравствена заштита ќе му овозможи на здравствениот сектор да ја постави критичната инфраструктура потребна за да помогне во спречувањето и рано откривање во дијагностичките услуги, како и поддршка на NHS во справувањето со кризата со изборна нега.

Кликнете овде за да видите видео за дијагностички центри на заедницата Vanguard.

 

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница