Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Расчистување на заостанатиот дел предизвикан од пандемијата: Сослушување за докази од Комитетот за здравство и социјална заштита

7 септември, 2021 година
< Назад на вести
Комитетот за здравство на Долниот дом го слушнал Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија (RCSE) за време на сесија за докази како дел од неговата истрага за решавање на рекордно долгите листи на чекање на NHS, согледувајќи го успехот на хируршкиот центар во справувањето со заостанатите

Во понеделник 14ти Јуни, хируршки центар лоциран во југозападен Лондон ги пречека своите први пациенти, само четири месеци откако започна изградбата на објектот.

Сега, три месеци по отворањето на вратите на установата за пациентите, Комитетот за здравство на Долниот дом утрово го сослуша Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија (RCSE) за време на сесија за докази како дел од нејзината истрага за решавање на рекордно долгата NHS списоци на чекање, за тоа како таквите хируршки центри помагаат да се справат со заостанатите работи.

Vanguard Healthcare Solutions постојано тврдеше дека воспоставувањето и ширењето на хируршки центри би било од клучно значење за олеснување на тековниот заостаток на NHS со зголемување на капацитетот и намалување на притисокот врз постоечките болници. Навистина, водечкиот тинк-тенк во Обединетото Кралство за Policy Exchange, неодамна ја потврди важноста на хируршките центри за справување со листите на чекање за клиничките специјализации во нивниот извештај „A Wait on Your Mind?“ објавен во јули 2021 година. Извештајот вклучува низа препораки за политики до NHS и Владата, вклучително и проширување на хируршките центри за „да се обезбедат придобивки за справување со заостанатите работи“.

На денешната седница за усни докази, Комитетот за здравство и социјална заштита сослуша пациенти погодени од заостанатиот број предизвикани од пандемијата, истакнувајќи дека сегашните листи на чекање изнесуваат 5,5 милиони, што е зголемување од 4,4 милиони пред пандемијата. Поважно, беше истакнато дека влијанијата на листите на чекање не се чувствуваат подеднакво низ целата земја, при што оние во сиромашните области се најпогодени од СОВИД-19.

Професорот Мортенсен од Кралскиот колеџ за хирурзи му рече на Комитетот дека хируршките центри ќе бидат важни за решавање на заостанатите проблеми; додека Анита Чарлсворт, директорка за истражување и РЕАЛ центар во Здравствената фондација, му рече на Комитетот дека испораката на објекти во заедницата како овие ќе помогне да се локализира управувањето со грижата за подобро справување со заостанатиот дел, наместо да се презема национален пристап кој неизбежно ќе доведе до мешани резултати бидејќи не постои едно решение за сите. Во основа, Комитетот слушна дека центрите се прагматично и приспособено решение за справување со заостанатите работи низ Англија, бидејќи обезбедената грижа може да се прилагоди во секој центар на потребите на одредена област и нејзините жители.

Неодамнешната испорака на Vanguard на хируршки центар во Југозападен Лондон дава пример за тоа како иновативен и современ пристап користејќи современи методи на градба за модуларни објекти ја трансформираше индустријата, доставувајќи локации за само 4 месеци, наместо 12+ месеци предвидени за традиционална градба со слична големина, помагајќи драстично да се забрза испораката на основните изборни процедури. Со цел да се поддржат најтешко погодените заедници со зголемување на листите на чекање и да се справиме со регионалната здравствена нееднаквост, брзината со која ќе може да се испорачаат овие капацитети ќе биде критична.

Централно место во дизајнирањето и воспоставувањето на модуларните хабови на Vanguard е испораката на позитивни резултати за пациентот кои се бескомпромисни во секоја фаза од развојот. Во текот на овој рентабилен и флексибилен процес, решенијата на Vanguard обезбедуваат приспособлив, заштитен центар за иднината, погоден за различни намени и трае повеќе од 60 години.

За хируршкиот центар во Југозападен Лондон, Vanguard ја презеде целосната изградба на проектот, обезбедувајќи овозможена работа која вклучуваше електрична, медицински гас, вода и одводна инфраструктура. Новиот центар беше пуштен во употреба како директен одговор на подолгото време на чекање со кое се соочуваат пациентите во Југозападен Лондон и брзата испорака на оваа локација од страна на Vanguard значеше дека јавноста може да биде услужена порано, намалувајќи го товарот на локалните установи, што доведува до подобра грижа.

Новиот центар за третман на хирургија има четири операциони сали и област за опоравување, кои обезбедуваат само дневни хируршки процедури. Самостојните единици како оваа овозможуваат понудување и изведување на истиот ден третман во еден амбиент, што значи дека потенцијалниот ризик од ширење на коронавирусот се намалува со недостаток на движење, давајќи им приоритет на безбедноста на пациентите и персоналот. Значително зголемениот капацитет, хируршкиот центар дозволи да се вршат дополнителни 120 операции неделно, со што се постигнува неоспорен напредок во расчистувањето на листите на чекање во Југозападен Лондон. Дополнително, нема нарушување на локацијата на главната болница за време на периодот на изградба, така што оние на кои им е потребна може да продолжат да се лекуваат во текот на целиот период.

Vanguard ја поздравува сесијата за докази на Комитетот за здравство и социјална заштита и со задоволство гледа дека самостојните хируршки центри се препознаваат како важно решение за справување со времето на чекање на NHS и навистина, придонесувајќи за намалување на регионалните здравствени нееднаквости.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Го најавуваме новиот ПОГОЛЕМ мобилен операционен театар на Vanguard Healthcare Solutions

Новиот поголем мобилен оперативен театар на Vanguard е достапен од 1 март 2024 година
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница