Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Pastrimi i lëndëve të pazgjidhura të shkaktuara nga pandemia: Dëgjimi i provave të Komisionit për Shëndetin dhe Kujdesin Social

7 Shtator, 2021
< Kthehu te lajmet
Komiteti i Shëndetit i Dhomës së Përfaqësuesve ka dëgjuar nga Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Anglisë (RCSE) gjatë një sesioni të provave si pjesë e hetimit të tij për adresimin e listave të pritjes rekord të gjata të NHS, duke parë suksesin e qendrës kirurgjikale në trajtimin e numrit të prapambetur.

Të hënën 14th Qershor, një qendër kirurgjikale e vendosur në Londrën Jugperëndimore mirëpriti pacientët e saj të parë, vetëm katër muaj pasi filloi ndërtimi në objekt.

Tani, tre muaj pas hapjes së dyerve të objektit për pacientët, Komiteti Shëndetësor i Dhomës së Komunave ka dëgjuar këtë mëngjes nga Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Anglisë (RCSE) gjatë një sesioni provash si pjesë e hetimit të tij për adresimin e NHS-së së gjatë rekord. listat e pritjes, se si qendrat e tilla kirurgjikale po ndihmojnë për të përballuar ngarkesën e mbetur.

Vanguard Healthcare Solutions ka bërë vazhdimisht rastin që krijimi dhe përhapja e qendrat kirurgjikale do të ishte thelbësore për të lehtësuar ngarkesën aktuale të NHS duke rritur kapacitetin dhe duke ulur presionin mbi spitalet ekzistuese. Në të vërtetë, grupi kryesor i ekspertëve në Mbretërinë e Bashkuar për Exchange Policy, konfirmoi së fundmi rëndësinë e qendrave kirurgjikale në trajtimin e listave të pritjes për specializimet klinike në raportin e tyre 'A Wait on Your Mind?' botuar në korrik 2021. Raporti përfshin një sërë rekomandimesh politikash për NHS dhe Qeverinë, duke përfshirë një zgjerim të qendrave kirurgjikale për të 'siguruar përfitime për adresimin e ngarkesës së mbetur.'

Në seancën e sotme të provave gojore, Komiteti i Shëndetësisë dhe Kujdesit Social dëgjoi pacientët e ndikuar nga numri i pazgjidhur i shkaktuar nga pandemia, duke vënë në dukje se listat aktuale të pritjes janë 5.5 milionë, duke u rritur nga 4.4 milionë para pandemisë. E rëndësishmja, u theksua se ndikimet e listave të pritjes nuk janë ndjerë njësoj në të gjithë vendin, me ato në zonat e privuara të goditura më keq nga COVID-19.

Profesor Mortensen i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve i tha Komitetit se qendrat kirurgjikale do të jenë të rëndësishme në adresimin e ngarkesës së mbetur; ndërsa Anita Charlesworth, Drejtoresha e Kërkimeve dhe Qendra REAL në Fondacionin Shëndetësor, i tha Komitetit se ofrimi i objekteve të komunitetit si këto do të ndihmojë në lokalizimin e menaxhimit të kujdesit për të adresuar më mirë problemin e mbetur, në vend që të marrë një qasje mbarëkombëtare e cila në mënyrë të pashmangshme do të çojë në përzierje rezulton pasi nuk ka zgjidhje të vetme për të gjithë. Në thelb, Komiteti dëgjoi se qendrat janë një zgjidhje pragmatike dhe e përshtatur për të trajtuar problemet e mbetura në të gjithë Anglinë, pasi kujdesi i ofruar mund të përshtatet në çdo qendër për nevojat e një zone të caktuar dhe banorëve të saj.

Dorëzimi i fundit i Vanguard i një qendre kirurgjikale në Londrën Jugperëndimore ofron një shembull se si një qasje inovative dhe bashkëkohore duke përdorur metoda moderne të ndërtimit për objekte modulare ka transformuar industrinë, duke ofruar vende në vetëm 4 muaj, në vend të 12+ muajve të parashikuar për një ndërtim tradicional të një madhësie të ngjashme, duke ndihmuar në përshpejtimin drastik të shpërndarjes së procedurave thelbësore zgjedhore. Për të mbështetur komunitetet më të goditura nga rritja e listave të pritjes dhe për të trajtuar pabarazinë shëndetësore rajonale, shpejtësia me të cilën mund të ofrohen këto lehtësira do të jetë kritike.

Në qendër të projektimit dhe krijimit të shpërndarësve modularë të Vanguard është dhënia e rezultateve pozitive të pacientit, të cilat janë të pakompromis në çdo fazë të zhvillimit. Gjatë gjithë këtij procesi me kosto efektive dhe fleksibël, zgjidhjet e Vanguard ofrojnë një qendër të adaptueshme, të mbrojtur nga e ardhmja, e përshtatshme për një sërë qëllimesh dhe që zgjat mbi 60 vjet.

Për qendrën kirurgjikale në Londrën Jugperëndimore, Vanguard mori përsipër ndërtimin e plotë të projektit, duke ofruar punë mundësuese që përfshinte infrastrukturën elektrike, gazin mjekësor, ujin dhe kullimin. Qendra e re u vu në punë në përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj kohërave më të gjata të pritjes me të cilat përballeshin pacientët në Londrën Jugperëndimore dhe shpërndarja e shpejtë e kësaj faqeje nga Vanguard nënkuptonte se publiku mund të shërbehej më shpejt, duke pakësuar barrën mbi objektet lokale, duke çuar në kujdes më të mirë.

Qendra e re e Trajtimit të Kirurgjisë ka katër salla operative dhe një zonë rikuperimi, duke ofruar vetëm procedura kirurgjikale ditore. Njësi të pavarura si kjo lejojnë që trajtimi në të njëjtën ditë të ofrohet dhe të kryhet në një mjedis, që do të thotë se rreziku i përhapjes së mundshme të koronavirusit zvogëlohet nga mungesa e lëvizjes, duke i dhënë përparësi sigurisë së pacientit dhe stafit. Duke rritur ndjeshëm kapacitetin, qendra kirurgjikale ka lejuar kryerjen e 120 operacioneve shtesë në javë, duke bërë përparim të pamohueshëm në pastrimin e listave të pritjes në Londrën Jugperëndimore. Për më tepër, nuk ka asnjë ndërprerje në sheshin kryesor të spitalit gjatë periudhës së ndërtimit, kështu që ata që kanë nevojë mund të vazhdojnë të trajtohen gjatë gjithë kohës.

Vanguard mirëpret sesionin e provave të Komitetit të Shëndetit dhe Kujdesit Social dhe është i kënaqur që sheh qendrat e pavarura kirurgjikale që njihen si një zgjidhje e rëndësishme për trajtimin e kohës së pritjes së NHS dhe në të vërtetë, duke kontribuar në reduktimin e pabarazive rajonale shëndetësore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe