Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Детската болница во Бирмингем доби оцена „извонредна“.

14 март 2017 година
< Назад на вести
Вработените во детската болница во Бирмингем го слават доделувањето на рејтингот „Извонредна“ од страна на Комисијата за квалитет на нега.

Болницата, која сега е дел од Фондацијата на фондацијата за жени и деца на Бирмингем, е единствената детска болница од ваков тип во земјата која доби оценка „Извонредна“ во соодветната категорија.

При посетата во мај 2016 година, инспекторите ги разгледаа следните основни услуги: A&E, медицинска нега, хирургија, педијатриска критична нега, неонатална нега, услуги за транзиција, грижа за крајот на животот, амбуланти и услуги за ментално здравје на деца и адолесценти.

Довербата беше оценета како „извонредна“ за тоа дали нејзините услуги се грижливи, ефективни и одговорни и „добри“ за тоа дали нејзините услуги имаат добро лидерство

Главниот извршен директор на трустот, Сара-Џејн Марш, е среќна што CQC ја препозна работата на специјалистичката педијатриска болница. Таа го припишува успехот на болницата на нејзиниот фокус на тимска работа, како и на начинот на кој болницата ги поддржува иновациите. A child patient sits in a ward recovery unit in a mobile hospital at Outstanding rating provider Детската болница во Бирмингем има Vanguard Visiting Hospital на својата локација од март 2015 година. Таа му обезбеди на Trust дополнителен клинички капацитет првенствено во пластичната хирургија, но и во други специјалности.

Единицата се интегрира со постоечките згради на болницата користејќи коридор за поврзување нарачана. Сепак, тој има способност да дејствува како самостоен центар за третман и закрепнување за пациенти со дневни случаи. Со осум кревети и операциона сала со врвен квалитет, болницата обезбеди вреден дополнителен капацитет за дневни случаи.

Стив Клејтон, менаџер за клинички договори во Vanguard Healthcare, кој тесно соработуваше со Trust на единицата, коментира:

"Ние сме многу горди на успешното партнерство со Детската болница во Бирмингем. Тоа е извонредна организација со репутација за обезбедување на првокласна педијатриска нега. Исклучителната грижа дадена во последните две години зборува сама по себе. Сите сме воодушевени што Фондовите исклучителната испорака на здравствена заштита е препознаена со извонредна оцена од CQC“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница