Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Соопштението потврдува повеќе средства за справување со листите на чекање на NHS во Велс.

2 јули, 2019 година
< Назад на вести
Фонд од 50 милиони фунти за дополнително намалување на времето на чекање за изборни процедури

Од 2016 година, Владата на Велс инвестираше 150 милиони фунти за да ги намали некои од најдолгите времиња на чекање, што резултираше со некои од најдобрите перформанси во повеќе од 6 години, при што 3 здравствени одбори известија дека никој не чека над 36 недели за лекување и на крајот од Март 2019 година:

  • бројот на луѓе кои чекаат над 26 недели беше најдобрата позиција од јули 2013 година
  • позицијата за оние кои чекаат над 36 недела беше најдобра од мај 2013 година
  • бројот на луѓе кои чекаат повеќе од 14 недели за услуги за терапија беше 98% помал од март 2018 година и најдобрата позиција досега пријавена.

На 30ти Јуни министерот за здравство, Ванган Гетинг, најави дополнителен фонд од 50 милиони фунти за дополнително намалување на времето на чекање за изборните процедури, надоградувајќи го добриот напредок постигнат во последните 3 години.

Дејвид Кол, главен извршен директор на Vanguard Healthcare Solutions, рече: „Нашите колеги во одборите на NHS се под зголемен притисок да испорачуваат сè повеќе услуги од година во година, додека ги одржуваат одличните стандарди за третман и грижа за пациентите по кои несомнено е познат NHS.

„Постојат предизвици околу тоа да се има доволна работна сила, погодна за намената имот и капацитети за да се испорача овој број на процедури и услуги и потребните нивоа на капитални инвестиции за да се испорачаат и двете.

„Иако финансирањето е од суштинско значење, јасно е дека овие предизвици нема лесно да се решат и ќе бараат иновативни решенија во голем број различни области, не само во инфраструктурата и персоналот, за да се осигура дека искуството на пациентите нема да биде загрозено“.

Оваа објава на владата на Велшка е добредојден прилив на финансирање за да помогне во ублажувањето на сите овие предизвици за да се олесни грижата за пациентите со поголем обем и висок квалитет.

Целосното соопштение може да го прочитате овде: https://gov.wales/ps50-million-cut-waiting-times-wales

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница