Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Модуларното одделение со 24 кревети го зголемува капацитетот на болницата

20 септември 2022 година
< Назад на вести
Болницата „Блекпул Викторија“ го зголеми капацитетот на болницата со воведување на нарачана модуларна установа од 24 кревети.

Провајдерот на Healthcare Spaces, Vanguard Healthcare Solutions, соработува со Блекпул наставни болници Фондацијата НХС да дизајнира и инсталира модуларно решение од одделението.

Нарачаниот модуларен објект со 24 кревети сега обезбедува суштински дополнителен капацитет за да му помогне на Фондот со неговото изборно закрепнување.

Работејќи заедно со Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, Vanguard го дизајнираше и инсталираше објектот на модуларното одделение според потребите на Trust. Новото одделение сега се користи за поддршка на програмата за вонредни село на Труст, обезбедувајќи витален дополнителен простор на одделението и осигурувајќи дека промените се случуваат со минимално нарушување на грижата за пациентите.

Програмата Emergency Village е серија на случувања во болницата Блекпул Викторија, која го поддржува Одделот за итни случаи.

Развојот во моментов се состои од трикатна, наменски изградена установа за критична нега и итна нега во истиот ден (SDEC). И Одделот за критична нега и SDEC беа официјално отворени во последните недели.

Џон Квармби, менаџер на сметки за север во Vanguard рече: „Новиот модуларен одделение е од суштинско значење за создавање на клучен дополнителен простор за кревет во Блекпул. Воодушевени сме што работевме на ова со Blackpool Teaching Hospitals“.

Полин Цоботко, заменик-главен оперативен директор за наставните болници во Блекпул, рече: „Традиционално зимата е најпрометното време на NHS, така што новото одделение ќе игра важна улога во олеснувањето на овие притисоци и е фантастичен додаток на болницата.

„Тоа е еден дел од работата што ја врши Trust, која вклучува фокусирање на безбедно отпуштање на пациентите дома и тесна соработка со нашите партнери низ Блекпул и крајбрежјето Филде за да се осигураме дека пакетите за нега и поддршка се обезбедуваат што е можно побрзо“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница