Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard ја поддржува болницата во Оксфордшир со единица за деконтаминација на ендоскоп

8 јуни, 2018 година
< Назад на вести
Vanguard Healthcare Solutions неодамна лансираше мобилни единици за деконтаминација на ендоскоп за да им помогне на болниците да одговорат на зголемената побарувачка за процедури за ендоскопија.

Зголемената побарувачка се заканува да го надмине капацитетот за деконтаминација на ендоскопот

Vanguard Healthcare Solutions неодамна лансираше мобилни единици за деконтаминација на ендоскоп за да им помогне на болниците да одговорат на зголемената побарувачка за процедури за ендоскопија. Ова барање се зголемува за околу 10% од година во година низ ОК. Сега една од новите единици ќе им помогне на Оксфордските универзитетски болници NHS Foundation Trust да ги одржува услугите за пациентите додека работите за подобрување се во тек.

Поставени во мобилни клинички единици, специјализираните апартмани ја чистат или „деконтаминираат“ опремата што се користи во ендоскопските процедури. Тие може да вклучуваат прегледи на желудникот, цревата и градите. Vanguard's mobile endoscope decontamination unit side view

Vanguard лансира нов производ за поддршка на болниците

Единицата за деконтаминација на ендоскоп е целосно усогласена со HTM, вклучувајќи ги сите аспекти кои се однесуваат на безбедноста од пожари. Дизајниран е во согласност со упатствата на JAG. Со посебни влезни и излезни врати, работниот тек на единицата значи дека валканите и чистите опфати се секогаш одвоени.

Обезбедува пространа работна средина контролирана од климата со природна светлина низ прозорците и стаклените врати. Исто така, располага со област за благосостојба на персоналот. Фазите на дизајнот и опремата вклучуваа консултации со клиничкиот персонал од првите редови. Тие им овозможуваат на болниците да продолжат со услугите за ендоскопија кога нивните внатрешни области за деконтаминација се надвор од употреба. Ова може да биде затоа што тие работат со полн капацитет, опремата треба да се замени или поради дефекти.

Единицата за деконтаминација на ендоскоп ќе ги поддржува тековните ендоскопски процедури во болницата Џон Редклиф додека Фондацијата развива подобрена постојана установа.

Апартманот ќе биде на лице место девет месеци. Ќе може да деконтаминира до 120 ендоскопи дневно. Тие ќе имаат испорачано низа процедури, вклучувајќи колоноскопии и гастрични прегледи.

Vanguard го доби договорот за обезбедување на специјалистичката единица за деконтаминација на ендоскоп откако беше успешна на мини-натпревар во рамките на соработката за комерцијални набавки на Северна Англија.

Стив Пик, директор за испорака и развој на Vanguard, рече: „Болничките капацитети управуваат со големи оптоварувања и секое затворање, без разлика дали е непланирано или како дел од закажаното реновирање, може да има значително влијание врз обезбедувањето услуги во болницата.

„Среќни сме што успеавме да ја поддржиме болницата Џон Редклиф на овој начин додека тие ги подобруваат постоечките капацитети и развиваат нова, ажурирана постојана единица. Тесно соработувавме со нив за да се осигураме дека дизајнот на објектот ги задоволува нивните потреби“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница