Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Оптимизирање на хируршки центри за персоналот

11 ноември, 2022 година
< Назад на вести
Оптимизирање на хируршки центри за персоналот: Студии на случај за обука, благосостојба и задржување

Vanguard Healthcare Solutions со задоволство споделува рецензија од колеги статија од British Journal of Healthcare Management, произведен во соработка со некои од најценетите здравствени работници во ОК. Статијата го истражува случајот со хируршките центри и нивното позитивно влијание врз обуката, благосостојбата и задржувањето на персоналот.

Користејќи релевантни студии на случај од хируршки центри лоцирани низ Англија, написот е поделен на четири јасни делови:

 • Случајот за хируршки центри
 • Обука во хируршки центри
 • Подобрување на задоволството и благосостојбата на персоналот
 • Конечни заклучоци за хируршки центри

Хируршките центри се широко одобрени од Кралскиот колеџ за хирурзи Англија (RCSE) како суштинска алатка за борба против зголемените притисоци на елективна нега. Во летото 2022 година, RCSE објави извештај со наслов „Случајот за хируршки центри', проследено со придружниот вебинар кој понатаму се разви за концептот на хируршки центри и придобивките од создавање на посветени зони за изборна нега, далеку од итна помош.

Написот во Британскиот весник за управување со здравствената заштита ги проширува придобивките од хируршките центри за пошироки области на здравствениот систем. Во врска со релевантните студии на случај на хируршки центри лоцирани во болницата Квин Марија, болницата Рајтингтон, Кројдон и Кралската национална ортопедска болница, написот вклучува извештаи од прва рака за искуствата на персоналот кој работи на објектите, разгледувајќи ги придобивките од хируршките центри за обука на персоналот, благосостојба и задржување.

Авторите кои придонесуваат вклучуваат:

 • Тим Бригс, Кралската национална ортопедска болница, Стенмор, ОК; Прв пат како што треба, ОК
 • Проф.
 • Мери Флеминг, болница Рајтингтон, фондација на фондацијата Виган и Леи НХС, Ланкашир, ОК
 • Харун Реман, NHS Фајф, Фајф, Шкотска, ОК
 • Стела Виг, изборен центар Кројдон, Универзитетска болница Кројдон, Кројдон, ОК
 • Алвин Магаланес, болница на кралицата Марија, Универзитетските болници на Свети Џорџ Фондацијата NHS, Роехамптон, Лондон, ОК
 • Изобел Клоф, Британски весник за здравствен менаџмент, Лондон, ОК

За да ја прочитате целата статија, кликнете овде

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard Healthcare Solutions се финалисти на HCSA EIS

Vanguard Healthcare Solutions влезе во потесен избор како финалист на HCSA EIS за Мидлендс и Источна Англија
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница