Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Нова мобилна единица CSSD што се прикажува во здравствените имоти

< Назад на настаните
Vanguard ќе ја прикаже својата нова иновативна мобилна единица за Централно стерилни услуги (CSSD) во Healthcare Estates, што ќе се одржи во Манчестер на 8-ми и 9-ти октомври 2019 година.

ВОДЕЧКАТА компанија за медицинска технологија Vanguard Healthcare Solutions треба да ја прикаже својата најнова мобилна здравствена единица на претстојниот настан во индустријата.

Vanguard ќе го прикаже својот нов иновативен мобилен телефон Одделение за централни стерилни служби (CSSD) единица во Healthcare Estates, која се одржува во Манчестер на 8 октомврити и 9ти 2019.

Ќе има можност посетителите да ја обиколат мобилната единица CSSD, која ќе биде на лице место во текот на целиот настан на штандот А46 и Иан Хинит, претседателот на IHEEM (Институт за здравствено инженерство и управување со имот) ќе биде почесен гостин на специјален изложен настан во здравствените имоти.

Обезбедува привремена установа со високи спецификации каде што сите предмети што се користат во процедурите на болничките хирурзи и клиничкиот персонал можат интензивно да се чистат и стерилизираат. Турите може да се резервираат однапред преку Eventbrite овде: Резервирајте ја мојата турнеја - CSSD

Оваа нова единица нуди мобилно CSSD решение кое може да го користат болниците за време на проекти за реновирање или во какви било околности кога нивните сопствени услуги за стерилизација може да не работат, вклучително и итни случаи, за да обезбедат капацитет за замена за чистење, стерилизирање и повторно пакување на хируршки инструменти .

Единицата, која ги обезбедува сите потребни услуги за чистење, стерилизација и препакување на простор од 120 метри, вклучува станица за претходно чистење со вграден ултразвучен чистач, дезинфектори за перење и стерилизатори на пареа, простор за пакување, независна просторија за растенија, електронски центар за податоци, патека и систем за трага, област за благосостојба на персоналот и HEPA филтриран еколошки воздух.

Како дел од прикажувањето на новата единица, Vanguard ќе биде домаќин и на серија работилници и информативни сесии за професионалци. Тие вклучуваат Легионела и безбедност на вода, Менаџери на имоти од следната генерација и тестирање на квалитетот на воздухот.

Посетителите, исто така, ќе бидат поканети да присуствуваат на настан на Тркалезна маса организиран од Vanguard во вторник на 8.ти Октомври во соба Централна 8 во 12.30 часот до 15 часот која ќе истражува

„Гледајќи внатре: Состојбата на апартманите за деконтаминација за ендоскопија“.

Vanguard исто така ќе биде домаќин на две презентации во текот на настанот. Во вторник на 8 октомврити, Стив Пик и Хенк Дриберген ќе го истражуваат првото распоредување на единицата Vanguard CSSD и следниот ден Стив Клејтон ќе разговара за тоа како обезбедувањето услуги за ендоскопија може да ја задоволи зголемената побарувачка.

Посетителите на штандот Vanguard можат да се обидат и на трката за брз одговор каде што можат да се обидат да маневрираат со намалена мобилна здравствена единица околу специјално дизајнираната тркачка патека, со награди за најбрзите завршени кругови и подарок за секој што ќе учествува .

Ќе има и интерактивни екрани на допир кои нудат виртуелно прошетка низ флотата Vanguard вклучувајќи театри со ламинарен тек, посети на болници, одделенија, апартмани за деконтаминација за ендоскопија, апартмани за ендоскопија, клиники, апартмани за двојна процедура за ендоскопија, дневни операции и стандардни театри.

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница