Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Лансирана е нова единица за деконтаминација на ендоскоп

15 март 2018 година
< Назад на вести
Vanguard лансира сосема нова единица за деконтаминација на ендоскоп

Висока побарувачка

Со проценет пораст од 10% од година во година на бројот на пациенти на кои им е потребна процедура за ендоскопија, делумно поттикната од програмата за скрининг на дебелото црево NHS, болничките установи за деконтаминација управуваат со големи оптоварувања. Секое затворање, без разлика дали е непланирано или како дел од закажаното реновирање, може да има значително влијание врз обезбедувањето услуги на болницата. Healthcare worker decontaminates endoscope Развојот и лансирањето на овој мобилен објект ќе ги поддржи одделенијата за ендоскопија. Користејќи го, тие можат да останат чекор понапред од какви било проекти за реновирање, планирана замена на опремата за „крајот на животниот циклус“ или предизвици за капацитетот. Ова создава ефикасност во трошоците и времето со тоа што делува како алтернативен пат за задоволување на сите нивни потреби за деконтаминација со флексибилен ендоскоп.

Ново, усогласено решение

За да обезбедиме клиничка блискост, можеме да го сместиме објектот целосно усогласен со HTM, 15m x 5m што е можно поблиску до комплетот за ендоскопија. Нашите инженери го дизајнираа со еластичност да се справи со барањата за капацитет на голема доверба, обработувајќи до 120 ендоскопи дневно.

Во него се сместени низа софистицирана опрема, вклучувајќи четири автоматизирани машини за повторна обработка на ендоскоп (AERs), дуплекс систем за третман на вода со обратна осмоза, два двојни мијалници за ендоскопија и два кабинети за сушење. Дополнително, располага со простор за благосостојба на персоналот, клима контролирана средина и тоалет, обезбедувајќи тивок и удобен работен простор за персоналот.

Стив Пик, нашата испорака и развој, вели: „Нашата единица е дизајнирана да им овозможи на болниците безбедно и ефикасно да ги продолжат услугите на ендоскопија, било кога деконтаминацијата во куќата работи со полн капацитет или кога опремата треба да се замени или не е во функција. Возбудени сме што ќе го донесеме овој нов производ на пазарот и среќни сме што нашата установа ќе му обезбеди на персоналот ресурси за да помогне во одржувањето на протокот на пациенти за време на инаку предизвикувачки периоди на застој“.

Имаме значително искуство во обезбедување дополнителен капацитет на давателите на здравствена заштита за време на периоди на реновирање или голема побарувачка, овозможувајќи испорака на највисоките стандарди за грижа за пациентите. До денес, лекарите спроведоа повеќе од 46.000 процедури во нашите комплети за мобилни ендоскопија со екипаж, кои вклучуваат вградени капацитети за деконтаминација.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница