Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Дали знаевте дека Vanguard обезбедува модуларни капацитети за здравствена заштита во заедницата, како и за Акутна?

8 август, 2023 година
< Назад на вести
Како се развиваат модуларните објекти, и најважно, зошто Vanguard?

Модуларните капацитети во здравството долго време се сметаат за привремени решенија за брзо поправање за решавање на итни прашања. Сепак, овие монтажни структури значително еволуираа во текот на изминатата деценија, нудејќи повеќе од само краткорочно решение. Тие сега претставуваат низа можности, од пилотирање на иновативни медицински практики и технологии до обезбедување дијагностика и нега базирана на заедницата надвор од акутните болнички услови. installation of modular bay Еволуцијата на модуларните здравствени установи Историски гледано, во здравствениот сектор се користат модуларни градежни техники и волуметриски згради. Производителите на терен обезбедуваат здравствени згради со години, иако често се гледаат како едноставни „кутии“ или „школки“, кои служат за привремени потреби без многу акцент на естетиката или софистицираноста. Сепак, во текот на изминатата деценија, концептот на модуларни објекти значително напредна. Сега, може да се постигне широк опсег на решенија, кои се движат од клинички области до целосно опремени операциони сали, сложено дизајнирани да се интегрираат беспрекорно со постојната болничка инфраструктура. Надвор од привремените решенија Модуларните здравствени установи можат да играат значајна улога во пилотирањето на нови методи за хируршко породување, модели за нега и врвни технологии. Предноста лежи во способноста да се експериментира и да се иновира без да се нарушат постоечките рутини за здравствена заштита. Овие капацитети делуваат како полиња за тестирање на нови идеи, ублажувајќи ги ризиците пред целосна имплементација. Покрај тоа, тие можат да ја олеснат дијагностиката и грижата заснована на заедницата, доближувајќи ги медицинските услуги до пациентите и намалувајќи го товарот на традиционалните акутни болнички услови. Инкорпорирање на дијагностички центри на заедницата Модуларните објекти имаат потенцијал да станат основа на планираните дијагностички центри на заедницата, дизајнирани да обезбедуваат здравствени услуги директно до локалните заедници. Овие центри можат да дејствуваат како централна точка за дијагностика, превентивна нега и рана интервенција, олеснувајќи го оптоварувањето на поголемите здравствени институции и оптимизирајќи го искористувањето на ресурсите. Со интегрирање на модуларни објекти во такви хабови, давателите на здравствени услуги можат да обезбедат навремено и ефикасно обезбедување на нега на пошироката популација. Постојана интеграција и беспрекорно проширување Спротивно на вообичаените заблуди, модуларните решенија не треба да бидат само привремени по природа. Со напредокот во градежните техники, сега е можно да се создадат постојани проширувања на постоечките болници користејќи модуларни концепти. Модуларната структура може хармонично да се вклопи со оригиналниот дизајн на зградата, обезбедувајќи дополнителен простор додека ја одржува естетиката и функционалноста на објектот. Оваа интеграција обезбедува континуитет на грижата и ја подобрува целокупната здравствена инфраструктура. Придобивки од мобилизирање на флексибилна инфраструктура Усвојувањето на модуларни објекти нуди бројни предности за здравствените установи. Прво, им овозможува на болниците да одржуваат контрола врз патеката на пациентот, обезбедувајќи непречен и ефикасен проток на нега. Второ, оперативниот прекин за време на изградбата или реновирањето е значително намален, минимизирајќи ги прекините на медицинските услуги. Дополнително, забрзаната имплементација на модуларните решенија се претвора во заштеда на трошоци во споредба со традиционалните методи на градба, што често повлекува продолжени временски рокови и повисоки трошоци. Зошто Vanguard здравствени решенија? Направено од практичари, за практикилица Од 2000 година, Vanguard Healthcare Solutions поддржа повеќе од 100 болници во ОК и е дел од рамката на синџирот на снабдување на NHS. Нудиме различни клинички капацитети, вклучително и мобилни операциони сали за различни процедури. Нашата силна клиничка експертиза нè издвојува од другите даватели на услуги. Нашите модуларни објекти се наменски изградени - направени од практичари за практичари. Со текот на годините, ги проширивме нашите услуги за да вклучиме операциони сали со ламинарен тек, апартмани за ендоскопија и мобилни единици за деконтаминација на ендоскоп. Покрај снабдувањето со опрема, обезбедуваме и периферни и су modular ward external Pport услуги, нудејќи решенија со клуч на рака. Vanguard го нагласува партнерството со болниците, со цел да обезбеди холистички решенија прилагодени на уникатниот контекст на секој клиент. Нашиот пристап „Тотално партнерство“ се фокусира на три клучни области: клиничка експертиза, инженерски иновации и усогласеност и извонредност на услугите. И, имаме учинок за зголемување на капацитетот на болниците, како што направивме овде со болницата Блекпул Викторија, со воведување на нарачана модуларна установа од 24 кревети.

Станете во контакт со Најџел Најт овде да резервирате термин за да разговарате за тоа како модуларните решенија на Vanguard можат да ви помогнат.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница