Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилните единици се користат како „ладна“ локација во болницата Шрусбери и Телфорд, NHS Trust

27 август, 2020 година
< Назад на вести
Шреусбери и Телфорд Hospital NHS Trust сакаше да додаде дополнителен театарски капацитет на болницата и, со тим од четворица персонал, и единицата целосно опремена со Vanguard, обезбеди брза и зафатена средина, гледајќи помеѓу 8 и 10 пациенти на ден, во просек.

Vanguard инсталираше мобилен театар и одделение, кај Кралската болница на принцезата во Телфорд, во декември 2019 година. Довербата на NHS Hospital Shrewsbury and Telford сакаше да додаде дополнителен театарски капацитет во болницата и, со тим од четири вработени, а единицата целосно опремена со Vanguard, обезбеди брза и зафатена средина , гледајќи помеѓу осум и 10 пациенти дневно, во просек.

Пред „Ковид-19“, просечното патување на пациентот би го видело лицето да пристигне до одделението со осум кревети, каде што ќе бидат примени од персоналот на одделението за домаќини и ќе бидат проценети и од анестетичкиот и од хируршкиот тим. Потоа ќе се одржи тимски бриф, составен од сите членови на театарот, и тоа ќе го води именуваниот лидер на тимот пред да прими кој било пациент.

Одделението претходно вршеше и локални и општи анестетички процедури со списоци и наутро и попладне. Темпото е забавено како резултат на „Ковид-19“, но единицата успешно работи како „ладна“ локација за Трустот, овозможувајќи продолжување на клучните процедури.

Нил Роџерс, помошник главен оперативен директор - закажана нега во болницата Шрусбери и Телфорд на NHS Trust, рече: „Пред Ковид-19 ја користевме единицата за орална хирургија, област каде што имавме некои пациенти кои чекаа многу долго време за процедури како што се екстракција на мудрост и други третмани, но е специјалистичка работа што не може да се направи во семејната стоматолошка ординација.

„Тоа беше околу 501 TP4T од работата, а другата половина беше ОРЛ и урологија. Можевме да ги третираме и децата на единицата бидејќи беше одвоена од остатокот од болницата.

„Постапките што беа спроведени таму беа многу фокусирани на оние со долги листи на чекање и да ни дадат дополнителен капацитет.

„За време на Ковид-19 не сакавме да го пуштиме - единицата требаше да се врати на Велигден - но го продолживме договорот за да можеме да го користиме како „ладна“ локација до почетокот на 2020/21 .

„Додека единицата е вистинска предност бидејќи може да се огради како услуга, таа е одвоена од главната болница и персоналот е нивен индивидуален тим, а не работи на друго место во болницата. Тие беа подготвени и достапни за повторно да започнат процедури кога ќе ни требаше.

„Тимот обезбеди низа дневни процедури како што се рак на кожата, ОРЛ и поширок опсег на орална хирургија, а сега општите случаи почнуваат повторно. Одделот е идеален бидејќи има свој персонален тим, а ние имаме посветен тим од наши хирурзи и анестезиолози кои работат само на единицата Vanguard. Одделот има своја област за опоравување и има своја сала за анестезија.

„Значи, продолжуваме да го користиме како „ладна“ локација преземајќи соодветни дополнителни мерки на претпазливост. Водиме процес на предоперативно бришење. Пациентите се земаат брисеви 2-3 дена пред да дојдат на нивната процедура.

„Сите пациенти се проверуваат на температурата пред да влезат во единицата и треба да се самоизолираат соодветен период пред нивната процедура за дополнително да се намали ризикот.

„Од почетокот на Ковид-19 лекувавме околу 150 пациенти. Фокусот навистина е на безбедноста за секого - бидејќи многу од процедурите спроведени на единицата генерираат аеросол, сите членови на тимот се тестирани за FFP3 маски и ги носат сите соодветни PPE. Има 15-минутни празнини меѓу случаите и претходно можевме да гледаме и до 10 луѓе дневно, сега е на четири или пет.

„Ова е безбедно опкружување за да продолжиме со работата на ракот на кожата и бараме да додадеме и неитна работа за ракот. Посебното одделение од болницата е клучно за безбедноста на пациентите и пациентите беа многу среќни да присуствуваат поради тоа одвојување и оградената група на персонал.

Бевме исклучително задоволни што единицата Vanguard ќе продолжи да го зголемува нашиот капацитет во фазата на реставрација и закрепнување на реагирање и живеење со Ковид-19.

„Тимот беше навистина корисен, тие се навистина дел од нашиот колективен тим и беше одлично што ги имаме тие дополнителни ресурси и експертиза на лице место. Дури и кога единицата беше во прекин, знаевме дека можеме да им се обратиме доколку е потребно“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница