Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Обезбедување итен одговор и долгорочно закрепнување: ефективно партнерство во зоните за помош при катастрофи

< Назад на настаните
Експертите од секторот за помош при катастрофи ќе се соберат заедно оваа недела за да разговараат за обезбедување итен одговор и како да се одржи долгорочно закрепнување.

Меѓународниот тим Vanguard Q-bital Healthcare Solutions ќе им се придружи на лидерите на терен на специјалната тркалезна маса за појадок што се одржува во Вестминстер за да биде домаќин на дискусиите на настанот: „Обезбедување итен одговор и долгорочно закрепнување: ефективно партнерство во зоните за помош при катастрофи“.

Како една од водечките светски компании за медицинска технологија, Q-bital е домаќин на оваа тркалезна маса за појадок само со покана, која ќе обедини низа високи личности и први одговорни во секторот за помош при катастрофи.

Емили Хаф, уредник во Весник за одговор на кризи, е меѓу говорниците кои ќе ги водат дискусиите на настанот заедно со претставници на големите добротворни организации вклучени во помош при катастрофи и итна реакција.

Главниот извршен директор на Q-bital, Дејвид Кол, рече: „Со нетрпение очекуваме да собереме низа клучни чинители кои работат во секторот за итни случаи и помош при катастрофи заедно и да разговараат за клучните прашања со кои се соочува секторот.

„Ние сме заинтересирани да размислиме како организациите - јавниот, приватниот, третиот сектор - можат да работат во партнерство за да обезбедат ефективен одговор и закрепнување за областите во светот погодени од природни или вештачки катастрофи.

„Q-bital е водечки снабдувач на мобилни здравствени установи. Ги користиме најновите иновативни технологии за да испорачаме дополнителен или заменски капацитет за здравствена заштита кога и каде е потребно преку нашата флота од мобилни клинички установи, како што се операциони сали, одделенија, клиники, апартмани за ендоскопија и други.

„Како организација, работиме со низа партнери за да обезбедиме брза поддршка во распоредувањето на ресурсите за да се задоволат потребите на локалните заедници и населението, и во ОК и во странство.

„Оваа работа нè наведе да погледнеме како би можеле да обезбедиме слична поддршка пошироко низ целиот свет, како одговор на кризни или итни ситуации. Но, услугите како нашата се само дел од секое решение. Она што се надеваме дека целосно ќе го истражиме на сесијата е како организациите низ секторите можат да соработуваат за да обезбедат навремени и релевантни решенија во итни ситуации и последователно“.

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница