Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Продолжување на договорот по успех на офталмолошките процедури

23 август, 2019 година
< Назад на вести
Со продолжување на договорот за 12 месеци, најголемиот шкотски обезбедувач на процедури за катаракта, Националната болница Златен јубилеј, ќе продолжи да користи привремена операциона сала за да и помогне да го зголеми својот капацитет.

Продолжувањето на договорот за 12 месеци ќе доведе до тоа најголемиот снабдувач на процедури за катаракта во Шкотска да продолжи да користи привремен операциона сала од една од водечките компании за медицинска технологија во ОК за да и помогне да го зголеми својот капацитет.

На Национална болница Златен јубилеј во Clydebank првпат ја воведе Vanguard Healthcare Solutions пред две години. Во моментов, спроведувајќи помеѓу 15-18 проценти од сите операции на катаракта за NHS во Шкотска, болницата требаше да го зголеми капацитетот за извршување на повеќе операции и да го намали времето што пациентите ги чекаа процедурите.

Со своите два постоечки театри кои веќе работат со полн капацитет, решението Vanguard оттогаш помогна да се обезбеди простор и опрема за да и се овозможи на болницата да го зголеми бројот на процедури за катаракта што ги нуди додека на лице место се гради дополнителен постојан простор.

Тоа беше многу успешно решение. Кога NHS Golden Jubilee започна да обезбедува процедури за катаракта во 2013 година, тие завршуваа околу 1.000 случаи годишно. Болницата сега завршува повеќе од 8.500 годишно - од кои 25 проценти се завршени во објектот Vanguard.

Зголемен е и бројот на одржани сесии поради дополнителниот клинички капацитет. Секоја недела се одржуваат 19 сесии во постојаната инфраструктура на болницата, додека дополнителни шест може да се одржат во единицата Vanguard.

Регионален менаџер на Vanguard Симон верверица рече: „Ние обезбедуваме комбиниран мобилен театар и клиника која нуди низа наменски простори и работи како високо ефикасен амбулантски објект.

„Воодушевени сме што по успехот на ова решение, Златен јубилеј го продолжи договорот со нас за дополнителни 12 месеци, што ќе овозможи да се спроведат уште 2.125 процедури во единицата.

Помошната директорка за операции на Златниот јубилеј на NHS, Лин Греам, рече: „Бројот на пациенти на кои им требаат процедури за катаракта ќе продолжи да се зголемува како што постарата популација ќе се зголемува, па затоа е клучно да продолжиме да можеме да ја задоволиме побарувачката за операции од ваков вид навремено што ја исполнува законската гаранција за време на лекување.

„Мобилниот театар и одделението се покажаа како навистина ефикасно решение кое ни помага да видиме што е можно повеќе луѓе во добро опремена и висококвалитетна средина.

„Нашите хирурзи и персонал уживаат да работат во единицата Vanguard и таму можат да ги завршат сите процедури за катаракта, вклучувајќи ги и најсложените случаи“.

Привремениот театар обезбедува посветен прием, апартман за прием, соба за анестетици, кујна, соблекувална за персонал, тоалетни простории, помошни области и области за опоравување, мобилната средина за операција на катаракта е самостојно решение. Мобилниот театар и клиника работат четири дена во неделата и со две сесии дневно, во просек гледаат 14 пациенти.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница