Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болницата Вилхелмина, Асен, Холандија

Пакетот за мобилна испорака Vanguard го зголемува капацитетот во болницата Вилхелмина.

Потребата

Се очекуваше зголемена побарувачка за породилни услуги во Асен и Емен во Холандија како резултат на планираното затворање на акушерските и педијатриските услуги во блискиот Хугевен. Овие услуги веќе беа затворени во Стадсканал - се очекуваше дека породилните служби во болницата Вилхелмина Асен ќе бидат под зголемен притисок за поддршка на родилките кои претходно би биле згрижени и родени во Хугевен или Стасканаал.

Планот

Болницата Вилхелмина, Асен (WZA) сакаше да се подготви за потенцијалните зголемени барања за своите породилни и акушерски услуги со проширување на својот капацитет преку воведување на мобилното одделение кое ќе се користи како дополнителна сала за породување.

Тие пристапија до Vanguard за да истражат какви решенија може да се понудат за да се создаде безбеден, висококвалитетен и сè уште топол и добредојден пакет за испорака за идните мајки.

Решението

Vanguard работеше заедно со болницата за да го измени a мобилно одделение да се создаде пакет за испорака што и помогна на болницата да продолжи да го одржува нивото на клиничка акушерска поддршка достапна за бремените жени во областа.

Беспрекорно поврзана со болницата, родилната сала беше приспособена за да се осигура дека ги исполнува барањата на болницата и им обезбеди комплетно опремена сала за породување со највисоки стандарди. Ова прилагодување вклучуваше поставување на нов под и вклучување на домашни и добредојдени ѕидни облоги за да ја направи околината помалку клиничка и попривлечна.

Исходот

Единицата Vanguard беше на лице место шест месеци каде што служеше како четврта просторија за испорака на тимот. За тоа време, Vanguard доби многу позитивни повратни информации, како од персоналот што работи на единицата, така и од мајките и нивните семејства за добредојдената и висококвалитетната средина што ја обезбеди единицата за ова исклучително важно болничко искуство. Околу едно бебе дневно се раѓаше во пакетот за привремени породувања - давајќи вкупно околу 125 сосема нови бебиња кои беа пречекани во светот во мобилната породилна сала Q-bital!

Статистика на проектот

125

Бебиња родени во единицата Vanguard

4

бројот на соби за породување достапни во болницата додека единицата била поставена

6

месеци единицата делуваше како привремена породилна сала

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница