Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница Басетлав, Донкастер

Мобилни операциони сали во болницата Басетлау, Донкастер и Басетлау NHS Trust

Потребата 

Во болницата се работеше за реновирање на покривот и операционите сали не беа во можност да се користат. Беше потребно решение за да се осигура дека планираните операции може да продолжат и да се обезбеди континуитет во грижата за пациентите на Trust. 

Планот

Првичниот план беше да се обезбедат две мобилни операциони сали за покривање на застојот од внатрешните театри на болницата, меѓутоа, за време на дискусиите, беше одлучено дека три театри со модуларни подрачја за поддршка за складирање, менување и благосостојба ќе бидат посоодветни. Овој план ќе обезбеди објектот да биде самостоен, притоа покривајќи ја загубата во капацитетот. 

Решението

За само 10 недели беа дизајнирани, инсталирани и пуштени во употреба три мобилни операциони сали со поддршка на модуларен центар. Овој временски распоред вклучува изградба на поврзувачки коридор и противпожарни ѕидови (во консултација со пожарникарскиот службеник на Trust). Беше обезбедена клиничка обука за персоналот кој ќе го води секојдневното работење и одржување на установата. 

Исходот

Изградбата на мобилните операциони сали значеше дека работите за реновирање на покривот не ја прекинаа грижата што болницата можеше да ја обезбеди за своите пациенти. Планираната општа, дојка и ласерска хирургија беше спроведена, заедно со артропластика, ортопедска хирургија на стапала, рамо и раце и уролошки, гинеколошки и ендоскопски процедури. 

Како резултат на тоа, наставните болници Донкастер и Басетлав станаа првиот акутен обезбедувач на NHS во земјата кој успешно го искорени армиран автоклавен газобетон (RAAC) од своите локации.

Нашето партнерство со Винчи

Винчи се обрати до Vanguard за да помогне во овој проект поради претходен успешен работен однос. Со задоволство работевме со Винчи за да и помогнеме на болницата да продолжи со нивната грижа за време на работите за реновирање што ги спроведуваат Винчи и IHP (заедничко вложување помеѓу Винчи и Сер Роберт МекАлпин).  

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница