Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Objektet modulare të kujdesit shëndetësor: më shumë se ndërtesa të përkohshme

24 Nëntor, 2020
< Kthehu te lajmet
Ndërsa pajisjet modulare shpesh japin përgjigjen për një çështje të përkohshme që kërkon një zgjidhje të shpejtë, kjo nuk do të thotë se zgjidhja duhet të jetë afatshkurtër.

Ndërsa pajisjet modulare shpesh japin përgjigjen për një çështje të përkohshme që kërkon një zgjidhje të shpejtë, kjo nuk do të thotë se zgjidhja duhet të jetë afatshkurtër.

Një ndërtesë modulare mund të përdoret gjithashtu për të pilotuar metoda të reja të ofrimit kirurgjik, modele të reja të ofrimit të kujdesit ose teknologji dhe pajisje të reja pa rrezik për rutinat ekzistuese, dhe gjithashtu mund t'u mundësojë ofruesve të kujdesit shëndetësor të ofrojnë diagnostikime dhe kujdes të bazuar në komunitet jashtë mjedisit akut spitalor. . Kjo i bën ata një element potencialisht thelbësor të qendrave diagnostikuese të komunitetit të planifikuar.

Pse të përdorni një strukturë modulare?

Një arsye e zakonshme për vënien në punë të një zgjidhjeje të përkohshme është kapaciteti i pamjaftueshëm ose rritja e kërkesës, për shkak të presioneve sezonale ose një arsye tjetër të përkohshme, e cila mund të paraqesë rrezik për standardet e komprometuara të kujdesit dhe pakënaqësinë e pacientit.

Nevoja për të ruajtur standarde të larta të kujdesit, pajtueshmërisë dhe sigurisë së pacientit gjatë një projekti rinovimi ose rikonfigurimi të shërbimit, ose gjatë një ngjarjeje të paparashikuar si Covid-19, është një tjetër arsye pse mund të kërkohet infrastruktura shtesë e kujdesit shëndetësor.

Megjithatë, nuk ka të bëjë vetëm me aftësinë për t'iu përgjigjur një nevoje ose krize urgjente; objektet e përkohshme të kujdesit shëndetësor janë gjithashtu një komponent thelbësor i planeve strategjike. Edhe pse vetë natyra e emergjencave do të thotë se ato janë të paparashikueshme, planifikimi për skenarë të ndryshëm duke përdorur zgjidhje fleksibël dhe të adaptueshëm është thelbësor.

Shtimi i kapacitetit

Sa herë që koha e pritjes rritet për shkak të një rënie të përkohshme të aktivitetit për çfarëdo arsye - siç është pezullimi i fundit i të gjitha operacioneve jourgjente në shumë vende pas shpërthimit të Covid-19 - një strukturë modulare mund të shtojë kapacitet shtesë shumë të nevojshëm.

Edhe pasi shërbimi të rifillojë në nivele normale, mund të bëhet e vështirë të futesh në krye të listave të pritjes. Për të përdorur një shembull nga pandemia aktuale; nevoja për të mbajtur kapacitete të konsiderueshme në spitalet australiane për një fluks të mundshëm pacientësh Covid-19, bëri që ofruesit në disa shtete të urdhëroheshin të kufizonin operacionin zgjedhor në 50% ose 75% të kapacitetit të mëparshëm të teatrit. Një strukturë e përkohshme modulare e kujdesit shëndetësor mund të shtojë kapacitet të mjaftueshëm për ta rikthyer atë në 100%, ose edhe mbi këtë nivel.

E përkohshme dhe gjysmë e përhershme e pavarur sallat e operacionit mund të vendoset dhe lidhet me spitalin kryesor shumë shpejt. Të pajisura me sisteme ajri të kondicionuar që lejojnë lagështimin e ndryshueshëm, teatrot modulare përfshijnë gjithashtu IPS, UPS, sistemin e integruar të ujit dhe bankën e gazit mjekësor, sistemet e vakumit dhe pastrimit, si dhe një sistem kontrolli mjedisor që siguron që temperatura, lagështia dhe higjiena të jenë gjithmonë optimale.

Krejtësisht të pavarura, të ashtuquajturat vende 'të ftohta' për kirurgji, po krijohen gjithashtu duke përdorur infrastrukturën modulare gjatë pandemisë. Një kombinim i një teatri operativ dhe një reparti spitalor mund të krijojë një spital vizitor, i cili ofron një mjedis të plotë klinik, duke përfshirë një dhomë anestezie, zona pastrimi dhe rikuperimi, zona të pastra dhe të pista, një stacion pritjeje/infermierësh, dhomë pritjeje, repart dhe WC. .

Qetësimi i pacientëve

Repartet modulare po përdoren gjatë pandemisë jo vetëm për të furnizuar hapësira shtesë të shtretërve spitalorë, por edhe për të ofruar siguri shtesë për pacientët. Ky ishte rasti në Spitalin e Përgjithshëm Kettering në MB, i cili porositi një repart modular në fillim të pandemisë për të siguruar një zonë pa Covid.

Përveç sigurimit të spitalit me kapacitet shtesë të përkohshëm të shtratit për pacientët jo-Covid, reparti modular me 18 shtretër ofron siguri për pacientët në rrezik që mund të kenë qenë të shqetësuar për frekuentimin e spitalit gjatë pandemisë. Objekti do të qëndrojë në vend për një periudhë fillestare prej 6 muajsh, që do të thotë se kapaciteti Covid-19 mund të mbahet brenda spitalit në rast të një vale të dytë.

Modulet u ndërtuan jashtë vendit nga Young Medical, filiali i specializuar modular i Vanguard dhe objekti i pavarur i repartit u përfundua brenda një periudhe prej vetëm pesë javësh, pavarësisht kufizimeve të vendosura nga protokolli i bllokimit që ishte në fuqi në atë kohë.

Ofrimi i modeleve të reja të kujdesit

Për të ofruar kujdes shëndetësor plotësisht të integruar të bazuar në komunitet, kërkohet fleksibilitet. Një klinikë modulare ambulatore mund të ofrojë mundësinë për t'u kujdesur dhe për të përpunuar pacientët ambulatorë në zemër të komuniteteve të tyre, qoftë në mënyrë të vazhdueshme ose si pjesë e një programi specifik.

Për sa i përket ofrimit të shërbimeve të kujdesit shëndetësor, një koncept që po zbatohet gjerësisht në zonat ku departamentet e aksidenteve dhe urgjencës janë nën presion të veçantë, është ndarja e rasteve urgjente nga pacientët me lëndime ose sëmundje më pak të rënda, qoftë në baza të përkohshme ose më të përhershme. , për të përmirësuar rrjedhën e pacientit.

Për të rikonfiguruar në mënyrë efektive një shërbim, ndërtesat dhe objektet shpesh duhet të përshtaten. Ngritja e një institucioni të përkohshëm modular mund t'i lejojë spitalet të testojnë skenarët përpara se të investojnë shuma të konsiderueshme parash në një ndërtesë të re ose të rimodeluar të përhershme.

Mundësimi i reagimit të shpejtë

Objektet e përkohshme të kujdesit shëndetësor mund të mundësojnë gjithashtu që spitalet të përgjigjen më shpejt ndaj një krize ose urgjence. Një nga shembujt më të fundit janë hapësirat e vlerësimit prioritar ose grupet e izolimit, të krijuara me synimin për të parandaluar që pacientët me Covid-19 të dyshuar që mbërrijnë në spital të mos përzihen me pacientët vulnerabël. Në shumë raste, spitalet kishin gjithashtu një nevojë urgjente për hapësirë shtesë për të strehuar stafin dhe zonat e ndërrimit.

Njësitë modulare si këto mund të qëndrojnë të ndezura për një periudhë të pacaktuar dhe mund të zhvendosen, ripërdoren ose kthehen kur nuk janë më të nevojshme. Por pajisjet modulare shpesh janë projektuar për të qëndruar në vend për shumë më gjatë se kaq.

Sigurimi i kujdesit të pandërprerë

Një arsye më pak dramatike, por më e zakonshme për përdorimin e modularit është nevoja për të minimizuar ndërprerjet në shërbimet e kujdesit shëndetësor gjatë një rikonfigurimi të departamenteve ose një programi rinovimi. Aty ku po zhvillohet një projekt i madh, mund të ketë nevojë edhe për një ndërtesë gjysmë të përhershme me porosi.

Ky ishte rasti për Spitali Universitar Skåne (SUS) në Malmö, i cili aktualisht po kalon një program të madh ndërtimi që vlerësohet të marrë shtatë deri në dhjetë vjet për t'u përfunduar. Spitali është i treti më i madh në Suedi dhe përfaqëson një nga dy qendrat kombëtare për kirurgjinë kardio-torakale.

Gjatë ndërtimit, lindi një nevojë urgjente për rritjen e kapaciteteve për kryerjen e procedurave ortopedike me rrezik të lartë dhe drejtuesit e spitalit donte një zgjidhje të përkohshme që do të ishte e shpejtë për t'u zbatuar, ndërsa do të ishte mjaft e fortë për të mbushur boshllëkun deri në përfundimin e godinës së re.

Young Medical i siguroi spitalit një kompleks teatri operativ prej 324 m2 sipas kërkesave strikte, duke përfshirë një sistem ajri ultra të pastër, dritat më të fundit kirurgjikale dhe një sistem të personalizuar të menaxhimit të ndërtesës. Objekti i përkohshëm do të integrohej me departamentin ekzistues të teatrit operativ në katin e tretë të spitalit për të siguruar një shtrirje pa probleme, diçka që përfshinte një konstruksion çeliku të inxhinieruar me precizion që ishte fiksuar në të njëjtën lartësi si objekti ekzistues.

I gjithë projekti u përfundua brenda vetëm 10 muajve nga fillimi deri në fund, dhe ndërsa është vënë në funksion si një strukturë e përkohshme, kompleksi është projektuar për t'i shërbyer spitalit për një periudhë deri në dhjetë vjet.

Më shumë se një ndërtesë e përkohshme

Përdorimi i teknikave modulare të ndërtimit dhe ndërtesave vëllimore në sektorin e kujdesit shëndetësor nuk është i ri; Prodhuesit jashtë vendit kanë furnizuar ndërtesat e kujdesit shëndetësor për shumë vite. Megjithatë, modulari shpesh shihet vetëm si një 'kuti' ose 'guaskë'; një zgjidhje afatshkurtër që është e nevojshme, por themelore, dhe që mund të duket e shëmtuar.

Gjatë dekadës së fundit, koncepti modular ka ecur përpara dhe mund të arrihet një sërë zgjidhjesh të ndryshme; nga koncepti bazë i kontejnerëve deri te objektet e sofistikuara me porosi, që strehojnë salla operative të pajisura plotësisht që mund të integrohen me infrastrukturën e vetë spitalit ekzistues nëse kërkohet.

Zgjidhjet modulare nuk duhet të jenë të përkohshme; është e mundur që të ketë një shtrirje të përhershme në një spital ekzistues të ndërtuar tërësisht duke përdorur një koncept modular dhe të projektuar për t'u përshtatur pa probleme me pjesën tjetër të ndërtesës.

Mobilizimi i infrastrukturës fleksibël mund të mbështesë spitalet në; ruajtja e kontrollit të rrugës së pacientit, parandalimi i kohës së ndërprerjes operacionale, reduktimi i shkallëve kohore të projektit të ndërtimit dhe rinovimit dhe lehtësimi i kujdesit të pandërprerë të pacientit. Një zgjidhje modulare është gjithashtu zakonisht shumë më e shpejtë për t'u zbatuar, mund të sigurojë kursime në kosto dhe ofron një opsion më të qëndrueshëm në krahasim me një ndërtesë të ndërtuar tradicionalisht të kujdesit shëndetësor.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe