Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard обезбедува мобилна театарска единица на Универзитетските болници во Моркомб Беј NHS Foundation Trust

16 јануари 2019 година
< Назад на вести
Vanguard поддржува 24-неделна програма за реновирање

Компанија за медицинска технологија во Велика Британија му помага на болничкиот труст да продолжи да врши ортопедски процедури за време на планираното реновирање на една од нејзините операциони сали, како и да го намали времето на чекање за пациентите.

Vanguard Healthcare Solutions со седиште во Глочестер работи заедно со Универзитетските болници на Моркомб Беј NHS Foundation Trust (UHMBT) за да обезбеди мобилно операциона сала со ламинарен тек во Општата болница Вестморланд во Кендал.

Дизајниран и изграден од Vanguard, на мобилен театар обезбедува просторија за анестезија, операциона сала, двокреветна област за опоравување во првата фаза, соблекувална за персоналот и помошни области. Vanguard, исто така, конструира коридор и рампи за да обезбеди непречено патување за пациентот од главното тело на болницата до единицата.

Единицата се очекува да биде на терен 24 недели, додека реновирањето се врши од декември.

Театарот е пуштен во употреба пред да започнат работите за реновирање за да и помогне на болницата да го подобри времето на чекање на пациентите за изборни ортопедски процедури.

Сајмон Сквирел, виш менаџер за сметки на Vanguard за регионот, објасни: „Среќни сме што работиме заедно со Универзитетските болници во Моркомб Беј NHS Foundation Trust во овој важен проект.

„Работејќи заедно со Дипак Херлекар, клинички водич за траума и ортопедија во UHMBT, се погриживме театарот да ги задоволи сите клинички потреби.

Кејт Мејнард, директор за операции (болници) во UHMBT рече; „Во текот на финансиската година 2018/19 UHMBT ќе инвестира 19 милиони фунти капитално финансирање во подобрување на областите на пациентите. Како дел од ова, 1,9 милиони фунти ќе бидат потрошени за надградба на театар во Општата болница Вестморланд (WGH).

„Во WGH има четири театри и тимот се грижи за околу 400 пациенти секој месец, покривајќи низа специјалности, вклучувајќи ортопедија, офталмологија, општа хирургија и урологија.

„На 3 декември 2018 година, започна големото реновирање во театарот два, во кое ќе биде опремен со најсовремен систем за ракување со воздух и филтрирање и ќе стане модерна средина за пациентите.

„За време на реновирањето, капацитетот на театарот ќе се одржува со употреба на привремен авангарден театар лоциран на задната страна на Општата болница Вестморланд. Оваа привремена единица ќе биде во функција до април 2019 година, додека театарот два е надграден“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница